More


  FOTOGALERIE. OFICIAL. Sala de spectacole a Casei de Cultură poartă numele lui Octavian Bud

  - Advertisement -

  Primarul Municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor alături de viceprimarul Doina Feher au participat luni, de la ora 18.00, la momentul festiv organizat în memoria artistului Octavian Bud. La inițiativa primarului, Kereskényi Gábor, sala de spectacole a Centrului Cultural “G.M Zamfirescu” a primit numele artistului, Octavian Bud.

  “Tavi Bud a fost un artist desăvârșit, care va rămâne mereu în inimile noastre prin muzica lui, dar și prin aceste gesturi pe care le facem, numind sala de spectacole a Centrului Cultural “G.M Zamfirescu” în memoria lui. Așa cum îi plăcea și lui să spună, ”Sfârșitul nu-i aici!”, vor mai urma evenimente pe care i le vom dedica. Tavi Bud, Odihnește-te în pace!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

  După momentul festiv a urmat un concert folk, la care au participat prieteni și colaboratori ai artistului sătmărean, printre care Mircea Vintilă, Marius Bațu, Florin Micaș, Sorin Bălaj & Radu Lup, Roxana Gheorghiu & Loredana Morar, Cezar Petrovici și colega de scenă a lui Tavi Bud, Adina Hodișan.

  Octavian Bud s-a născut în 18 iunie 1958, la Satu Mare şi a început să cânte la chitară în clasa a VIII-a. În perioada 1983 – 1985 a fost membru al Cenaclului Flacăra, apoi al Cenaclului „Totuşi Iubirea”. În Cenaclul Flacăra a cântat şi împreună cu Emilian Onciu, în grupul folk “Trupa din Nord”. În 1983 a primit premiul Cenaclului Flacăra pentru cea mai bună compoziţie a anului – „Niciodată”. Tavi Bud s-a stins din viaţă în după amiaza zilei 5 iunie 2017.  Ultimele sale apariţii au fost pe scena Zilelor Oraşului Satu Mare, ediția 2017 şi la Fesivalul de folk din Amara.      ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img