More


  Liga2: Olimpia retrasă oficial din campionat

  =

   

  Olimpia Satu Mare este prima echipă din actualul sezon al Ligii 2, ediţia 2017-2018, care se retrage din competiţie. Gruparea penalizată de FRF până acum cu 42 de puncte din cauza litigiilor cu foştii jucători şi ajunsă la -19 puncte în clasament a anunţat, luni, 29 ianuarie, Departamentul Competiţii al forului condus de Răzvan Burleanu decizia sa. Alături de echipa din Liga 2, conducerea Olimpiei, prin preşedintele Istvan Merkli, a anunţat şi retragerea echipelor de juniori Under 19, respectiv Under 17 din competiţiile organizate de FRF.

  Motivul retragerii Olimpiei din toate competiţiile în care este angrenată este descris astfel în adresa către FRF: “Din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul”. Gruparea sătmăreană nu a primit niciun ban anul trecut de la Consiliul Judeţean, în timp ce Consiliul Local a anunţat şi ea că nu mai poate finanţa clubul în actuala sa situaţie. Datoriile Olimpiei sunt de aproximativ 500 de mii de euro.

  Olimpia a acumulat 23 de puncte în prima parte a sezonului aflat în curs de desfăşurare, în 21 de etape, şi s-ar fi clasat pe locul 13 dacă nu ar fi fost depunctată de FRF. Cu cele 42 puncte scăzute, gruparea sătmăreană a căzut pe ultimul loc, având -19 puncte în clasament. 7 victorii, 2 egaluri, 12 înfrângeri şi golaverajul 22-37 sunt cifrele Olimpiei în prima parte a sezonului Ligii 2 aflat în desfăşurare.

  Ultimul meci oficial al Olimpiei a avut loc pe 9 decembrie 2017, la Academica Clinceni, pe care l-a pierdut cu 4-1. Ultimul joc disputat la Satu Mare a avut loc pe 2 decembrie 2017, atunci când a câştigat cu 2-0 cu Metaloglobus Bucureşti.

  Meciurile din retur pierdute cu 3-0

  În urma retragerii Olimpiei, cele două rezultate înregistrate pe teren în retur se vor schimba în victorii la “masa verde” pentru adversare.

  Metaloglobus va fi marea câştigătoare, după ce pierduse la Satu Mare cu 0-2. Bucureştenii vor câştiga acum cu 3-0 şi vor lua trei puncte. Academica Clinceni, care câştigase cu 4-1 meciul cu Olimpia, va suferi modificări doar la golaveraj, urmând a avea un gol mai puţin marcat şi unul mai puţin primit.

  În rest, meciurile pe care Olimpia le mai avea de jucat până la finalul sezonului vor fi câştigate cu 3-0 de adversare. Rezultatele obţinute de sătmăreni în tur vor rămâne aceleaşi.

  Dacă Olimpia 2010 a dispărut în schimb din acesta an va apărea Olimpia CSM Satu Mare. Fotbalul a intrat ca secție activă la CSM iar din acest an juniorii și antrenorii vor trece automat la clubul municipalității. Rămâne de văzut dacă din toamnă vom avea și echipă de seniori măcar la nivelul ligii a 4 a de elite. ( sursa liga 2.ro)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img