Liga2: Olimpia retrasă oficial din campionat

 

Olimpia Satu Mare este prima echipă din actualul sezon al Ligii 2, ediţia 2017-2018, care se retrage din competiţie. Gruparea penalizată de FRF până acum cu 42 de puncte din cauza litigiilor cu foştii jucători şi ajunsă la -19 puncte în clasament a anunţat, luni, 29 ianuarie, Departamentul Competiţii al forului condus de Răzvan Burleanu decizia sa. Alături de echipa din Liga 2, conducerea Olimpiei, prin preşedintele Istvan Merkli, a anunţat şi retragerea echipelor de juniori Under 19, respectiv Under 17 din competiţiile organizate de FRF.

Motivul retragerii Olimpiei din toate competiţiile în care este angrenată este descris astfel în adresa către FRF: “Din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul”. Gruparea sătmăreană nu a primit niciun ban anul trecut de la Consiliul Judeţean, în timp ce Consiliul Local a anunţat şi ea că nu mai poate finanţa clubul în actuala sa situaţie. Datoriile Olimpiei sunt de aproximativ 500 de mii de euro.

Olimpia a acumulat 23 de puncte în prima parte a sezonului aflat în curs de desfăşurare, în 21 de etape, şi s-ar fi clasat pe locul 13 dacă nu ar fi fost depunctată de FRF. Cu cele 42 puncte scăzute, gruparea sătmăreană a căzut pe ultimul loc, având -19 puncte în clasament. 7 victorii, 2 egaluri, 12 înfrângeri şi golaverajul 22-37 sunt cifrele Olimpiei în prima parte a sezonului Ligii 2 aflat în desfăşurare.

Ultimul meci oficial al Olimpiei a avut loc pe 9 decembrie 2017, la Academica Clinceni, pe care l-a pierdut cu 4-1. Ultimul joc disputat la Satu Mare a avut loc pe 2 decembrie 2017, atunci când a câştigat cu 2-0 cu Metaloglobus Bucureşti.

Meciurile din retur pierdute cu 3-0

În urma retragerii Olimpiei, cele două rezultate înregistrate pe teren în retur se vor schimba în victorii la “masa verde” pentru adversare.

Metaloglobus va fi marea câştigătoare, după ce pierduse la Satu Mare cu 0-2. Bucureştenii vor câştiga acum cu 3-0 şi vor lua trei puncte. Academica Clinceni, care câştigase cu 4-1 meciul cu Olimpia, va suferi modificări doar la golaveraj, urmând a avea un gol mai puţin marcat şi unul mai puţin primit.

În rest, meciurile pe care Olimpia le mai avea de jucat până la finalul sezonului vor fi câştigate cu 3-0 de adversare. Rezultatele obţinute de sătmăreni în tur vor rămâne aceleaşi.

Dacă Olimpia 2010 a dispărut în schimb din acesta an va apărea Olimpia CSM Satu Mare. Fotbalul a intrat ca secție activă la CSM iar din acest an juniorii și antrenorii vor trece automat la clubul municipalității. Rămâne de văzut dacă din toamnă vom avea și echipă de seniori măcar la nivelul ligii a 4 a de elite. ( sursa liga 2.ro)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...