FOTOGALERIE. Mamă și fiică, terorizate de tată. Ce măsuri a luat prefectul

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a susţinut marţi, 16.01.2018, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, audienţe cu cetăţenii. Alături de prefect au fost prezenţi şeful serviciului juridic, Dorle Cosmin şi consilierul pe relaţii cu publicul, Găzdac Florin.

În această săptămână s-au înscris în audienţă şapte persoane.

În primul caz s-a solicitat sprijin pentru reglementarea situaţiei create de vecinul din cauza căruia apa pluvială de la casa acestuia se scurge către una dintre camerele sale, care nu mai poate fi locuită. Prefectul l-a îndrumat să depună un memoriu pentru a fi înaintat instituţiilor abilitate cu disciplina în construcţii.

În al doilea caz s-a solicitat punerea în posesie a 10 ari de teren intravilan situat în comuna Micula. Din documentele de corspondeţă anterioare purtate cu Primăria Micula reiese faptul că petentului i s-a cuprins suprafaţa respectivă în titlul de proprietate emisă în 1999 împreună cu alte parcele, însă persoana declară că de fapt această suprafaţă excede celor cuprinse în acest titlu. Prefectul a îndrumat persoana să depună la Instituţia Prefectului pentru analiză, toate documentele pe care le deţine.

O altă persoană a cerut sprijin pentru clarificarea situaţiei privind indemnizaţia de încadrare ca asistent personal al fiicei sale care este încadrată în grad de handicap grav. În acest sens prefectul a solicitat să se depună un memoriu pentru a se verifica situaţia.

Într-un alt caz s-a sesizat existenţa unei diferenţe între înscrisurile din Cartea Funciară şi suprafeţele de teren situate în Comuna Pomi, cuprinse într-un titlu de proprietate. Acest lucru a generat conflict între vecini ajungându-se la demolarea gardului despărţitor. S-a comunicat persoanei că fiind vorba de un conflict între două persoane private, doar printr-o acţiune în instanţă se poate identifica o soluţie.

Tot în cadrul audienţelor a fost prezentat un caz de violenţă domestică în formă continuă asupra unor persoane, mamă şi fiică minoră din comuna Socond. Prefectul a îndrumat mama să depună un memoriu pentru a se efectua verificări specifice şi a se identifica o soluţie pentru rezolvarea acestei situaţii.

De asemenea în comuna Socond s-au reclamat distrugeri de culturi de către turmele de oi a unor consăteni ce continuă deşi asupra lor au fost luate măsuri de către autorităţi şi în anii trecuţi. Reclamanţii au depus un memoriu dorind a fi luate măsuri împotriva persoanei certate cu legea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...