More


  Suspans și o victorie meritată!

  - Advertisement -

  CSM Satu Mare și ICIM Arad ne-au oferit sâmbătă seara un nou spectacol baschetbalistic în sala LPS.  Un spectacol trăit cu sufletul la gură de spectatorii ce au umplut până la refuz micuța sală din Sătmar…A fost cu siguranță un meci ce a adus aminte de duelurile Satu Mare –Arad care cu ani în urmă decideau una dintre medaliatele Ligii Naționale.CSM Satu Mare și ICIM Arad ne-au oferit sâmbătă seara un nou spectacol baschetbalistic în sala LPS.  Un spectacol trăit cu sufletul la gură de spectatorii ce au umplut până la refuz micuța sală din Sătmar…A fost cu siguranță un meci ce a adus aminte de duelurile Satu Mare –Arad care cu ani în urmă decideau una dintre medaliatele Ligii Naționale.

  CSM Satu Mare a început perfect jocul și a pus rapid o diferență de nouă puncte pe tabelă, 9-0 în minutul 3. Matea Tavic a înscris primele puncte arădene dar chiar și așa Mandache & co au dominat primul sfert pe care l-au încheiat în avantaj. Până la pauza mare CSM-ul a condus în permanență , chiar și la zece puncte, 34-24 doar că oaspetele s-au agățat de orice șansă ivită și la pauză s-a intrat cu un fragil avantaj, 39-36 pentru CSM.Partea a doua a început cu un nou moment bun al gazdelor care cu Green la comandă s-au distanțat la 50-38. Avea să fie însă cea mai mare diferență pe tabelă căci din nou cu Poole și Tavic în prim plan, ICIM-ul a recuperat și cu cinci minute înaintea finalului a trecut în avantaj. Cu Solopova accidentată, CSM-ul a suferit câteva faze și Aradul s-a distanțat la patru puncte avans. Finalul a fost tensionat. Green a reușit o triplă, Solopova a revenit pe parchet iar Miller, până atunci discretă, a punctat decisiv cu o fază spectaculoasă în care a scos coș cu fault. S-a terminat 72-68 cu mențiunea că victoria de sâmbătă asigură în mare măsură poziția a doua formației noastre la final de sezon regulat. Iar apoi din martie începe adevărata bătălie penru medalii.

  Probleme pentru Solopova

  În sfertul patru lituanianca Marina Solopova s-a accidentat și le-a dat emoții suporterilor. Aceasta a rămas întinsă pe parchet după un duel la recuperare cu două dintre jucătoarele Aradului. ”A primit un cot în gât și și-a înghițit limba”,  a explicat după joc kinetoterapeutul Romulus Boțoiu. Intervenția promptă a acestuia și a staff-ului medical de pe ambulanță a readus-o pe Solopova în scurt timp în teren. Iar evoluția ei pe final a fost decisivă în obținerea victoriei.

  O seară a copiilor!

  Primul meci din 2018 pentru CSM Satu Mare a însemnat și un record de spectatori la sala LPS în acest sezon. Sala s-a dovedit a fi neîncăpătoare iar în pauza meciului parchetul s-a umplut de copii. Care s-au bucurat de baschet și au încercat să pună mâna pe mingile jucătoarelor…Iar la final jucătoarele CSM-ului au stat minute bune la poze cu micuții fani…Următorul meci pe teren propriu pentru CSM Satu Mare se va juca pe 3 februarie cu BC T Alexandria.Miercuri în etapa a 15-a CSM Satu Mare va juca la Olimpia Brașov.

  CSM SATU MARE- FCC ICIM ARAD 72–68 (23:18, 16:18, 18:14, 15:18)
  CSM Satu Mare (puncte marcate/pase decisive/recuperari): Green (19/8/6), Sfîrlea (0/2/1), Mandache (11/4/3), Solopova (15/6/3), Miller (13/5/1), Uiuiu (0/2/1), Kadar (0/2/0), Lazăr, Baltic (4/4/1), Harrison (10/2/4). Antrenor: Marius Dobă.

  FCC ICIM Arad (puncte marcate/pase decisive/recuperari): Ferenczi (6/3/2), Coker (14/8/0), Tavic (14/6/5), Hadzovic (6/4/8), Ciotir (2/2/0), Mercea (0/1/1), Poole (14/6/3), Nagy (2/6/0), Wingate (10/2/2). Antrenor: Bogdan Bulj.

  Rezultatele etapei a 14-aSepsi-SIC –CS Universitatea Alba Iulia  76–52Olimpia Brașov –UPM Sirius Târgu Mureș 83–75Universitatea Cluj Napoca  – CSB Teleorman Alexandria 85–79

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img