Troc între Primărie și CJ: Filarmonica contra OlimpiaDupă opt ani de zile, Filarmonica ”Dinu Lipatti” revine sub aripa Consiliului Județean după ședința de astăzi a consilierilor județeni. Majoritatea celor din grupul PSD s-au abținut, unul dintre ei a votat contra, dar acest lucru nu a fost suficient, proiectul de hotărâre fiind votat de restul consilierilor.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost și unul dintre cele mai disputate în ședința de ieri a Consiliului Județean. Este tocmai proiectul de hotărâre privind trecerea Filarmonicii ”Dinu Lipatti” în subordinea Consiliului Județean.

Cel mai vehement a fost consilierul județean PSD, Ioan Pop, care a spus că acest proiect trebuia amânat pentru a se oferi posibilitatea de a fi discutat mai mult timp, acuzând, la fel ca și colegul său, Ciprian Ardelean, graba cu care cei din conducerea Consiliului Județean vor dă fie votat acest proiect. Mai mult decât atât, Pop a acuzat faptul că acest lucru nu este altceva decât un troc cu Primăria Satu Mare, în schimbul Olimpiei, lucru ce ar încărca bugetul de cheltuieli al Consiliului Județean cu circa 5 milioane de lei pe an.

După explicațiile date de președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, s-a trecut la votarea proiectului. Ioan Pop a votat împotrivă, restul consilierilor PSD s-au abținut, în timp ce consilierii UDMR, PNL și ALDE au votat ”pentru”, astfel că proiectul a trecut.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts