VIDEO. Din suflet pentru binele copiilor. Clubul Rotaract a reabilitat acoperișul Casei de tip familial ”Ștefania” din Oar

Membrii Clubului Rotaract, avându-i ca spirijin pe cei ai cluburilor Rotary și Interact din Satu Mare, au reușit să adune fondurile necesare pentru reabilitarea acoperișului și exteriorului Casei de tip familial ”Ștefania” din Oar. Recepția lucrărilor a avut loc ieri, în prezența membrilor Rotaract, a președintelui Consiliului Județean, Pataki Csaba, și a directorului DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș.

Fonduri pentru copiii din Oar

În luna septembrie 2016 a avut loc Balul Caritabil Asociației Rotaract Club Satu Mare la care au participat peste 200 de persoane, care au contribuit financiar la reabilitarea acoperișului Casei de tip familial „Ștefania” din Oar. După multe provocari, Clubul Rotaract Satu Mare a reușit să finalizeze reabilitarea în luna noiembrie 2017, iar cu ajutorul sponsorilor s-a reabilitat si exteriorul casei, pentru a oferi copiilor siguranța unui cămin.

”Am decis să reabilităm acoperișul acestei case de copii. Lucrările ne-au costat aproximativ 57.500 lei, bani pe care i-am adunat de la persoane fizice și juridice sub formă de sponsorizări și din care s-au plătit materialele de construcție și manopera către firma care a realizat lucrarea”, afirmă Cristian Pașca, reprezentantul grupului de tineri Rotaract.

Tinerii nu s-au oprit aici și decis să suporte și cheltuielile cu lucrările exterioare la casă, respectiv întărirea structurii și igienizarea și zugrăvirea casei.

Ajutorul autorităților

Acțiunea membrilor Rotaract, Rotary și Interact a beneficiat de sprijinul autorităților județene dar și de cea a conducerii DGASPC.

”A durat ceva până s-au armonizat procedurile legislative cu entuziasmul acestor tineri de a face lucrările aici, de aceea finalitatea acestui proiect a întârziat. E o lucrare care va asigura o siguranță copiilor pentru mulți ani de acum înainte”, a afirmat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

”Între copiii de aici și tinerii de la Rotaract s-a creat o prieteni care contează foarte mult pentru ei. Pe lângă investiția ca atare, tinerii de la Rotaract s-au implicat foarte mult în educarea copiilor și s-a creat o relație specială între ei”, afirmă directorul DGASPC Mariana Dragoș.

Ploua în casă

Înainte ca acoperișul ”Casei de Tip Familial” din Oar să fie reparat, integritatea celor 10 copii care-și au adăpostul aici. ”După ploile cele mari de acum doi ani s-a distrus tot acoperișul, era spartă poala și curgea apa în casă. A fost nevoie atunci să mutăm copiii, pentru că nu se putea locui aici”, a declarat Adriana Borzaș, responsabilă cu această casă de copii.

Casa de copii va suporta, cu sprijinul acelorași tineri, renovarea interioară, respectiv igienizarea camerelor și a băilor și a bucătăriei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ciolacu, discuţie cu marii retaileri: Plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că plafonarea preţurilor la nivelul ultimelor trei luni poate fi o soluţie în acest moment,...

OPINIE DE GAZETAR: Depersonalizarea ! DUMITRU ŢIMERMAN

Depersonalizarea este un proces anevoios, costisitor şi nemilos. Cad personalităţi sub sabia „ucigătoare” a unor selecţii subiective, bazate pe comenzi venite din culise. Cad...

OFICIAL. Patru CAZURI NOI de COVID-19 la Satu Mare. Peste 4.000 de îmbolnăviri la nivel național

Așa cum probabil era de așteptat, numărul persoanelor infectate cu coronavirus crește zi de zi, atât la nivel județean cât și național. Astfel, potrivit informațiilor...

CRIZĂ de locuri de carantină. Numărul CARANTINAȚILOR, aproape că s-a DUBLAT în județ

Numărul sătmărenilor aflați în carantină este în creștere continuă de la o zi la alta. Astfel, dacă vineri erau în carantină 389 de persoane,...

DOLIU. COVID-19 a mai UCIS un sătmărean. Al treilea DECES în județul Satu Mare

Din nefericere, aseară a fost înregistrat al treilea deces al unei persoane infectate cu coronavirus din județul Satu Mare. Este vorba despre o femeie...