More


  Aeronavă militară la Aeroportul Satu Mare. Misiune de viață și moarte

  =

  O aeronavă aparținând Ministerului Apărării Naționale a aterizat astăzi pe Aeroportul din Satu Mare. A avut o misiune de salvarea a unei vieți. Aeronava Spartan a venit la Satu Mare pentru a prelua și, apoi, a transporta de la Satu Mare la Bucureşti un pacient care a suferit arsuri grave.

  La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a programat un zbor umanitar de urgenţă pe ruta Otopeni – Satu Mare – Otopeni, pentru transportul unei persoane care a suferit arsuri severe. Echipajul aeronavei este format din comandor Ion Stăiculescu și locotenent Mihai Vârdol.

   

  Pacientul, un bărbat în vârstă de 58 de ani, se află în comă indusă, intubat si suferă arsuri pe aproximativ 40% din suprafața corpului, de gradul 2-3, inclusiv arsuri de căi respiratorii.

  Pacientul a fost asistat pe timpul zborului de către o echipă SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca, formată din medic şi asistent, și paramedici militari şi a fost dus la Baza Aeriană 90 Otopeni, de unde a fost preluat și transportat la Spitalul Clinic de Urgență, Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img