ALERTĂ MAXIMĂ. Gripa japoneză confirmată la Satu Mare. Patru cazuri până acum

Autoritățile medicale din județul Satu Mare se află în alertă maximă după ce, săptămâna trecută, în județ au fost confirmate 4 cazuri de gripă de tip B, sau Gripa Japoneză, cum mai este cunoscută.

Dintre acestea, în trei cazuri tratamentul este administrat la pacientul bolnavului, iar unul este internat în spital la Terapie Intensivă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Adrian Marc, a declarat pentru GNV că pacientul diagnosticat cu gripa de tip B internat în spital este un bărbat de 42 de ani, care se află de două săptămâni la Terapie Intensivă, însă în ultima perioadă starea lui de sănătate s-a accentuat.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai, celelalte trei cazuri de gripă de tip B au fost mai ușoare, astfel că tratamentul antigripal poate fi administrat la domiciliu.

Directorul DSP a mai precizat că, la finele săptămânii trecute au mai fost trimise probe prelevat de la pacienți suspecți de gripă japoneză la Institutul Cantacuzino, dar până la ora redactării acestor rânduri rezultatele nu au ajuns la Satu Mare.

În același timp, conducerea Spitalului Județean a luat decizia de a restricționa accesul vizitatorilor, iar pe unele secții a fost interzis. Astfel, de luni până vineri accesul este permis doar între orele 16.00 și 18.00, iar sâmbătă și duminică între orele 13.00 și 16.00.

La ATI, accesul este permis între orele 11.00 – 12.00 şi 15.00 -16.00, iar la Boli Infecțioase între orele 14.00 -17.00.
Este strict interzis accesul vizitaorilor la Neonatologie și Obstetrică.

La fiecare pacient se acceptă 1-2 vizitatori / pacient cu limitarea duratei de vizită la 15 minute.

Managerul Spitalului Județean a mai precizat că în cursul zilei de mâine la Urgențe și în spital vor ajunge și testele rapide de gripă.

Gripă japoneză – cunoscută și sub numele de Yamagatu – (o tulpină B) este cunoscută că afectează în special copiii. Experții spun că acest lucru se datorează faptului că sistemele lor imunitare nu sunt atât de puternice. Deși tulpina virusului gripal japonez este mai puțin severă decât gripa Aussie, ea se răspândește mai ușor.

1 COMMENT

  1. Avand in vedere ca aceste articole sunt publice ar trebui scrise intr-o maniera mai academica sau mai bine zis cei care le scriu ar trebui sa invete limba romana ! E incorect si lipsit de coerenta sa spui “starea lui de sanatate s-a accentuat” sau ” pacientul bolnavului” , “este cunoscuta ca afecteaza”. Serios, oameni buni, voi unde ati invatat limba romana?Verificati aceste articole inainte de a le publica, nu le scrieti doar de dragul de a fi scrise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...