More


  Bază de salvări speciale, la Satu Mare. Planul, votat de consilierii locali

  =

  Municipiul Satu Mare ar putea construi o bază de salvări speciale asta după ce consilierii locali sătmăreani au votat, în ședința de astăzi, Planul Urbanistic de Detaliu pentru proiectul “Construire bază de salvări specială P+E+M”. Se urmărește ca proiectul să fie finnanțat din fonduri europene.

  Prin acest proiect se are în vedere construirea la Satu Mare a unei baze de intervenţii speciale şi centru de instruire în domeniul salvării speciale. Astfel, va fi construită o clădire două niveluri și mansardă unde vor fi amenajate spaţii care să deservească activitatea bazei de intervenţii, birouri, săli de instruire, dispecerat, precum şi amenajarea incintei pentru asigurarea procesului tehnologic şi necesarul de spaţii verzi conform reglementărilor în vigoare.

  Asociaţia Multisalva este entitatea care derulează acest proiect la Satu Mare, iar președintele acesteia, Fulop Szabolcs, speră să obțină finanțare europeană prin programul de cooperare transfrontalieră România – Ucraina – Ungaria Slovacia. Valoarea totală a proiectului este de 4 milioane euro, din care pentru baza de salvări din Satu Mare i-ar reveni aproape 300.000 de euro.

  Tot în ședința de azi a fost votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea predării în subordinea Consiliului Judeţean Satu Mare a instituţiei publice de concerte ”Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare”, chiar dacă consilierii PSD s-au abținut.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img