Biblioteca Județeană Satu Mare susține performanța în educație. Eveniment dedicat olimpicilor sătmăreni

Biblioteca Județeană Satu Mare se alătură inițiativei Asociației Părinților „Ioan Slavici” Satu Mare de a organiza evenimentul public anunțat pentru ziua de sâmbătă, 17 februarie, cu începere de la ora 1600, în găzduirea Teatrului de Nord Satu Mare, eveniment ce are drept scop susținerea elevilor cu rezultate notabile obținute la faza națională a Olimpiadei de matematică.

Organizatorii și partenerii evenimentului reamintesc publicului sătmărean faptul că în anul Centenarului Marii Unirii, în perioada 3-7 aprilie, județului nostru îi revine onoranta misiune de a fi gazda celui mai important eveniment din lumea matematicii școlare și anume Olimpiada Națională de Matematică.

La această competiție națională sunt așteptați să participe oaspeți de seamă, elita matematicii românești, formată din peste 1000 de participanți, elevi și cadre didactice din toate județele țării. Un astfel de eveniment de rang național presupune implicarea totală a resursei umane și alocarea de resurse materiale, financiare și logistice impresionante.

În acest context, în perioada premergătoare Olimpiadei Naționale de Matematică, vor avea loc o serie de evenimente în care sătmărenii sunt invitați să se implice și să susțină performanțele elevilor matematicieni români.

Primul evenimentul public, din data de 17 februarie, va fi susținut de renumita și îndrăgita scriitoare contemporană Irina Binder, autoarea trilogiei „Fluturi” și a romanului „Insomnii”. În cadrul evenimentului, corul „Adagio”al Colegiului Național „Ioan Slavici”, elevi de la Colegiului Național „Mihai Eminescu” și orchestra Liceul de Arte „Aurel Popp” vor prezenta un program artistic și muzical de înaltă ținută.

Pornind de la ideea că biblioteca este sufletul material al înțelepciunii, reprezentanții Bibliotecii Județene Satu Mare vor susține o pledoarie pentru carte și lectură, elemente esențiale în formarea educației și personalității umane. În acest fel, instituția cărții, care îndeplinește la nivelul comunității pe care o deservește și rol de centru educațional și pentru învățământ, își exercită una dintre cele mai importante misiuni, și anume aceea ca, prin serviciile și colecțiile sale, să susțină educația și performanța în educație.

Detalii organizatorice:

Accesul în sala de spectacole a Teatrului de Nord se va face cu minim 15 minute înainte de începerea evenimentului, pe bază de invitații. Scopul invitațiilor este acela de a asigura un climat potrivit unui astfel de eveniment și de a oferi fiecărui participant un loc prestabilit.

Fondurile colectate de către Asociația Părinților „Ioan Slavici” Satu Mare, din donațiile sătmărenilor, făcute la ridicarea invitației, vor fi alocate exclusiv organizării Olimpiadei Naționale de Matematică și premierii elevilor olimpici.

Informații de contact:

În vederea procurării invitației, vă rugăm să vă adresați agenției de turism Simbotour Satu Mare, Str. Petöfi Sandor, Nr. 4/A, persoană de contact Marcela Papici, telefon: 0747089509.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTOGALERIE. FLĂCĂRI în ȚARA OAȘULUI. Pompieriiau LUPTAT două ore și jumătate cu FLĂCĂRILE

Azi dimineață, în jurul orei 08:30, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit...

VESTE BUNĂ. Încă un SĂTMĂREAN bolnav de COVID-19 s-a VINDECAT. Doar 15 CAZURI în județ

După ce două zile la rând pentru județul Satu Mare au fost anunțate 16 cazuri confirmate de coronavirus, astăzi autoritățile centrale au anunțat doar...

Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a lucrat intens în aceste zile în comisii și ieri în...

REALITATE. A fost JALE ieri. 19 DECEDAȚI confirmați cu COVID-19 într-o singură zi

Ieri a fost o zi neagră pentru România, fiind consemnați 19 persoane decedate dintre cele infectate cu COVID-19. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...