Cartea Recordurilor la Satu Mare. Cum vrea să intre orașul în acest club select

Cu ocazia Zilei Mondiale a Voluntariatului, Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a lansat Programul de educație ecologică ”MILIOANE DE CAPACE – MILIOANE DE ZÂMBETE!”.

Programul se adresează grădinițelor din județul Satu Mare care vor fi sprijinite de către școlile din județ și în acest scop grădinițele vor încheia un acord de parteneriat pe perioada implementării programului.

Fiecare grădiniță înscrisă în program va colecta capace de PET, pe culori, ambalate în saci, fiecare sac purtând eticheta cu denumirea culorii și numărul de capace. Din cantitatea de capace colectate la nivelul unei grădinițe împreună cu școlile partenere se va realiza prin muncă voluntară, un panou de dimensiunea 2,500×1,250 (3,125mp.) și va reprezenta o imagine dintr-o poveste populară, anul 2018 fiind Anul poveștilor.

În data de 5 Iunie 2018 cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, pe Stadionul ”Daniel Prodan” din municipiul Satu Mare, din aceste panouri se va realiza ”Cel mai lung panou” și dacă acesta va fi apreciat ca fiind cel mai lung panou realizat pe plan mondial, programul va fi înscris, cu sprijinul Consiliului Județean, în ”Cartea Recordurilor”.

Instituțiile de învățământ preșcolar și școlar, au avut posibilitatea de a se înscrie în program în perioada 05.12.2017-31.01.2018. Un număr de 89 de instituții de învățământ s-au înscris, din care 48 de grădinițe și 41 de școli.
Prin urmare, din cele 48 de panouri se va realiza un panou mozaic cu o lungime de 48 x 2,500 = 120 m cu o suprafață de 48x 3,125 mp =150 mp, reprezentând 48 de imagini din povești populare.

În urma amenajării punctelor de colectare la intrarea în grădinițe și școli, până la această dată, respectiv în perioada decembrie 2017-ianuarie 2018 s-au colectat 29.587 buc. de capace de PET, acțiune care continuă până în luna iunie în cadrul programului, cu raportarea lunară la APM a cantităților de capace colectate, și va deveni pe viitor o activitate permanentă a instituțiilor de învățământ.

În luna februarie 2018 va avea loc o întâlnire de lucru, la care vor participa reprezentanții instituțiilor preșcolare și școlare pentru a acumula informații cu privire la modul în care vor fi realizate panourile și totodată vor putea alege imaginile din portofoliul de povești populare realizate de ISJ.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MOBILIZARE. ÎMPREUNĂ PENTRU MEDICII SĂTMĂRENI, ÎMPREUNĂ PENTRU VIAȚĂ

Membri Asociației Uniți pentru Satu Mare s-au mobilizat exemplar și până acum au reușit să adune fonduri pentru a ajuta medicii sătmăreni aflați în...

OFICIAL. Cadre Medicale de la AMBULANȚĂ, în IZOLARE. S-a intervenit la un CAZ SUSPECT de COVID-19

Mai multe cadre medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Satu Mare sunt, de ieri dimineață, în izolare la domiciliu. Informația a fost confirmată...

DOTĂRI. Echipamente MEDICALE de aproape 1,25 MILIOANE lei pentru SPITALELE din Satu Mare

  Echipamentele instituțiilor de sănătate ale Județului Satu Mare sunt completate cu aparaturi medicale indispensabile tratamentului pacienților infectați cu virusul COVID-19! Valoarea totală a investiției...

OPINIE DE GAZETAR. DUMITRU ȚIMERMAN. Ajutoarele umanitare și Ideile generoase luptă  împotriva noului coronavirus

Starea de necesitate provocată de coronavirus a reușit să unească românii de pretutindeni sub cupola altruismului ( altruism : Dispoziția de a acționa dezinteresat,...

ANUNȚ IMPORTANT cu privire la TAXELE și IMPOZITELE locale

Primăria Municipiului Satu Mare informează sătmărenii despre faptul că toate serviciile de plată a taxelor și impozitelor locale sunt disponibile numai online. Pentru protejarea...