FOTO. Razie de amploare pe drumurile din județ. 12 permise reținutePolițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare acționează în permanență pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere astfel, și ieri, 8 februarie a.c., au desfășurat activități specifice pe principalele artere rutiere din județ.

În total au fost aplicate de polițiști peste 100 de sancțiuni contravenționale, având o valoare de aproximativ 33 700 de lei, fiind reținute 12 permise de conducere și ridicate 4 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au acționat cu preponderență pe drumul național 19, filmând și înregistrând cu aparatul radar 8 conducători auto care au circulat cu viteze cuprinse între 102 km/h și 144 km/h pe sectoare de drum unde limita maximă admisă era de 50 km/h sau 70 km/h. Față de aceștia s-a dispus măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru 90 de zile.

Autovehicul neînmatriculat depistat de polițiști în trafic

La data de 8 februarie a.c., polițiștii Formațiunii Poliției Rutiere din cadrul Poliției oraș Livada au identificat în trafic pe str. Teilor din oraș Livada un tânăr, de 19 ani, din localitatea Dumbrava, în timp ce conducea un autoturism având autorizația de circulație provizorie expirată.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Recomandări ale polițiștilor

Având în vedere fenomenele meteorologice cu care ne confruntăm în aceste zile, reamintim tuturor participanților la trafic câteva reguli privind circulația pe drumurile publice

 Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare recomandă, în special, conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Întrucât vântul puternic, lapoviţa, ninsoarea şi depunerile de polei afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, recomandăm conducătorilor auto să-şi sporească atenţia pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiții de siguranță, ținând cont de faptul că în condiții de carosabil umed sau alunecos, spațiul de frânare al autovehiculelor crește simțitor.

Vă dorim un week-end fără evenimente neplăcute și nu uitați să respectați normele legale atât de circulație rutieră cât și cele de conviețuire socială.

 

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts