FOTOGALERIE. Ziua Darwin, sărbătorită pentru a noua oară la Satu Mare

12 februarie, ziua de naștere a lui Charles Darwin (12 februarie 1809-19 aprilie 1882) a fost aleasă pentru a sărbători realizările științei. În acest sens, Asociația „E-Consult”, Muzeul Județean Satu Mare și Nomanid Productions, cu sprijinul Rotary Club Satu Mare au organizat, în ziua de 12 februarie, cea de-a IX-a ediție a Zilei lui Darwin Satu Mare: un eveniment de popularizare a științei, organizat anual în orașul nostru.

Începând cu ora 9.00, la Muzeul Judeţean Satu Mare a avut loc un program educativ diversificat, implicând cel puțin 300 de elevi sătmăreni.

În sala pentru expozițiile temporare elevii claselor gimnaziale au fost primiți de studenții Facultății de Biologie din Cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, care au susținut activități practice astfel încât cei mai tineri au putut descoperi tainele naturii.

În sala de conferințe a Muzeului, Dr. Robert Gindele a expus prelegerea ” Arheologia între ficțiune şi realitate”, explicând liceenilor prezenți câte ramuri ale științelor naturii ajută la descoperirea, analiza și interpretarea vestigiilor arheologice.

În continuare, Andrei Ciurcanu, reprezentantul Asociației Agent Green din București, a prezentat un film documentar despre investigațiile făcute pe tema tăierilor ilegale în parcurile naționale din România. Ziaristul a vorbit și despre modul în care un cetățean responsabil trebuie să se comporte în protejarea patrimoniului natural.

Apoi elevii au fost implicați într-un spectacol științific prezentat de Silviu Ruști de la Magic Puppet din Cluj Napoca. În această parte a evenimentului chimia și fizica au jucat rolul principal, devenind, sub mâna artistului, niște mijloace fascinante în înțelegerea fenomenelor naturii.

De la ora 12.00, în aceeași sală au avut loc expuneri în limba maghiară susţinute de Dr. Rózsa Lajos din Budapesta, respectiv geologul Dr. Silye Lóránd de la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj. După interesantele și captivantele lor prezentări, trupa TudaShow din Ungaria a realizat un adevărat Science Show.

Deoarece organizatorii au dorit să-i implice și pe adulții interesați, în seara zilei de luni s-a organizat la MusiCat Pub evenimentul intitulat “Discuții de Ziua lui Darwin”, unde specialiștii invitați au prezentat câte o temă sugestivă. Apoi participanții au avut ocazia să discute despre temele abordate. Între prelegerile susținute, participanții s-au bucurat de muzica interpretată de Fehér Csaba și Balogh Ferenc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Doliu în fotbalul sătmărean! S-a stins din viață fostul antrenor al Olimpiei, VASILE SAVANIU!

Veste tristă primită în această seară de iubitorii fotbalului sătmărean. Omul care s-a confundat practic cu istoria sportului rege în Satu Mare , VASILE SAVANIU...

ANUNȚ FOARTE IMPORTANT. CARANTINA și IZOLAREA NU mia sunt OBLIGATORII

Având în vedere Decizia Curții Constituționale a României nr. 458 /2020, publicată în Monitorul Oficial în 02.07.2020, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și...

FOTOGALERIE. Incendiu PERICULOS în județ. Pompierii au SALVAT animalele

  Astăzi, în jurul orei 11:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,, Someș" a fost alertat cu privire la un incendiu în localitatea...

Șofer cu permisul SUSPENDAT surprins la volan în stare de EBRIETATE

  La data de 2 iulie, polițiștii din cadrul Secției Poliției Rurală Valea Vinului, au surprins în flagrant delict un bărbat, de 29 de ani,...

INCONȘTIENȚA sătmărenilor a dus la permise SUSPENDATE și SANCȚIUNI

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 2 iulie, activități de menținere a unui climat de siguranță...