More


  FOTOGALERIE. CARTIER ultramodern la Satu Mare. Mall, cinematograf, spații verzi și amfiteatru

  - Advertisement -

  Un dezvoltator imobiliar dorește să construiască la Satu Mare un cartier ultramodern dotat cu un mall, cinematograf, amfiteatru și spații verzi din belșug. Au fost purtate deja discuții cu cei din conducerea Primăriei Satu Mare care, în curând, vor elibera și autorizația de construire.

  Immochan România, a cumpărat un teren la Satu Mare unde vrea să extindă centrul comercial, dar unde va construi al doilea proiect de pe piaţa locală.

  “Am cumpărat un teren de şapte hectare la Satu Mare cu 1,5 milioane de euro, lipite de centrul comercial, unde vom face două lucruri: vom face o extensie a centrului comercial, de 10.000 mp, şi asta ne ocupă cam 2 ha, iar pe restul de cinci hectare vom face un cartier rezidenţial”, a declarat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania.

  Astfel că aici vor fi construite cel puțin blocuri de locuințe, dar și un cinematograf, un parc, un amfiteatru, locuri de joacă, piste pentru bicicliști.

  Diaconu spune că dezvoltarea celor două componente va începe în acelaşi timp. Terenul se află în zona de vest a oraşului, acolo unde mai au magazine şi Dedeman, Praktiker sau JYSK.

  “Ne propunem să depunem şi să obţinem autorizaţia de construcţie până prin luna martie şi ne-am propus, într-o situaţie ideală, să deschidem extinderea până la sfârşitul lui 2018”, mai spune Diaconu.

  Kereskényi Gábor a avut recent o întâlnire cu reprezentanții companiei Immochan, care are intenția de a construi un amplu proiect imobiliar . Se urmărește dezvoltarea urbanistică a zonei, a serviciilor oferite și implicit oferirea unor altenative de petrecere a timpului liber, segment neexploatat încă în această zonă.

  În cadrul discuțiilor, edilul municipiului a subliniat că municipalitatea va oferi companiei Immochan tot sprijinul în realizarea documentațiilor și parcurgerea tuturor pașilor premergători demarării lucrărilor de construcție.

  ”Este un investitor foarte serios și au luat foarte în serios proiectul de investiție din Satu Mare. Care pe lângă locuințe, mai are în vedere și crearea unor modalități de petrecere a timpului liber. Se pune accent pe sănătate, pe mișcare. Investiția celor de la Immochan nu e doar ceva foarte nou, foarte serios pentru Satu Mare. Ei vor un spațiu comercial, de recreere, ceva foarte aerisit, spațios, cu piațete cu multă verdeață. (…) Ca să ne dăm seama cât de serios este acest investitor, ajunge să spunem că deja au cumpărat cele șapte hectare, dar au pornit deja și procedurile pentru obținerea autorizațiilor. În curând le vom elibera și autorizația de construire”, a declarat Kereskenyi Gabor.

  Tot la Satu Mare, şi sud-africanii de la NEPI Rockcastle vor începe la sfârşitul acestui an construcţia unui centru comercial, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro, a cărui finalizare este programată pentru sfârşitul anului viitor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img