More


  FOTOGALERIE. El este cu adevărat un EROU AL SĂTMARULUI. Olimpiu Moș a mai salvat o viață

  =

  Unul dintre cei mai buni pompieri pe care i-a avut Sătmarul vreodată a mai salvat o viață. Cu toate că era în timpul liber, Olimpiu Moș a intrat aseară în flăcări și a salvat de la moarte o femeie de 65 de ani. Olimpiu Moș nu este la prima ispravă de acest gen. Supranumit și ”Acțion Man”, Eroul Sătmarului a reușit, în data de 15 septembrie 2016, să salveze viața unui sătmărean, care a fost prins sub pământ, după ce s-au surpat pereții unui canal pe care îl săpa.

  Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit ieri seară, la ora 21.20, pentru stingerea unui incendiu la o garsonieră situată la etajul al II-lea al unui bloc de locuințe din municipiul Satu Mare.

  La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu: două autospeciale de stingere cu apă și spumă şi un echipaj de prim ajutor calificat SMURD.

  La momentul sosirii forțelor de intervenție, se degaja o mare cantitate de fum din locuinţă și ardeau materialele combustibile, respectiv deşeuri menajere împrăştiate pe podeaua garsonierei.

  Menţionăm faptul că înainte de sosirea pompierilor, plutonierul major Olimpiu Moş în timpul liber fiind, şi-a pus viaţa în pericol salvând proprietara imobilului aflat în flăcări. Aceasta era în stare de conştienţă, însă era întinsă pe podea, iar focul din jurul ei a ajuns să-i aprindă fularul de la gât.

  Salvatorul Olimpiu a mărturisit că n-a stat pe gânduri privind intervenţia sa voluntară la incendiu, chiar dacă nu a avut echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.

  Intervenţia sa distinctă şi personală a făcut posibilă salvarea de la moarte a femeii de 65 de ani. Imediat ce au sosit, paramedicii au preluat victima de la Olimpiu Moş. După evaluarea stării ei de sănătate, s-a constatat că nu prezenta arsuri la nivelul corpului, însă acuza ameţeli şi dureri toracice, posibil în urma inhalării de monoxid de carbon. Ulterior, victima au fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Satu Mare.

  Pompierii au lichidat rapid incendiul, împiedicând astfel propagarea acestuia la apartamentele învecinate. Ceilalți locatari din bloc (aproximativ 20 persoane) s-au autoevacuat. Cauza probabilă a producerii incendiului a fost focul deschis în spaţii închise.

  Eroul Olimpiu Moș nu este la prima ”ispravă” de acest gen. El a mai salvat, în luna septembrie 2016, viața unui sătmărean, care a fost prins sub pământ, după ce s-au surpat pereții unui canal pe care îl săpa. La acea dată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat despre faptul că în localitatea Oar, un bărbat, în varstă de 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri.

   

  Misiunea de extragere a victimei de sub dărâmături a fost deosebit de dificilă deoarece exista riscul ca pereţii şanţului, deşi consolidaţi temporar de pompieri, să se surpe, punând în pericol şi viaţa salvatorilor. Plutonierul major Moş Olimpiu, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit, ajutat desigur de către echipajele de interventie, să iasă la suprafaţă cu victima.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img