Județul Satu Mare reprezentat la Festivalul de Turism „Na Szage” din Poznań – Polonia

În perioada 1-4 februarie la Poznań în Polonia a avut loc cea de-a VII-a ediție a Festivalului de Turism „Na Szage” („Pe scurtătură”).

Cum județul Satu Mare are o stânsă legărtură cu polonezii iubitori de drumeții prin România, folkistul sătmărean George Negrea din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Cultruii Tradiționale, și Ardealean Adrian, secretarul Asociației iubitorilor de automobile Dacia, „Drum Bun” România, au participat la acest eveniment, făcând o prezentare a potențialul turistic din județului nostru.

Evenimentul s-a desfășurat în mediul universitar din Poznań, sub patronajul rectorului Academiei de Educație Fizică și Sport și găzduit de aula Academiei.  La ediția din acest an s-a pus accentul pe România, pe valorile ei turistice și naturale, dar și pe tradiții și cultură.

Programul românesc a cuprins mai multe elemente printre care și prezentarea „Întâlnirii Drum Bun, a pasionaților de automobile Dacia” ce se desfășoară la Satu Mare de 5 ani, organizată de cluburile DRUM BUN – România și Polonia și susținută de Consiliul Județean Satu Mare.

De asemenea Mihai Sowa, președintele clubului Drum Bun împreună cu Mihai Torz au prezentat proiectrul caravanei automobilistice „Go Romania” ( Turul României) ce s-a desfășurat în anul 2017. Nu au lipsit din cadrul prezentării șici cărțile autorilor sătmăreni: Felician Pop, Robert Laszlo, Bogdan Crivăț precum și revizta de cultură a Centrului de Creație Satu Mare, „Cronograf”.

Un alt element foarte apreciat al târgului a fost concertul susținut de folkistul sătmărean George Negrea, în închiderea Festivalului.

Festivalul „Na Szage” este o întâlnire a oamenilor care iubesc drumețiile și a tuturor celor cărora le sunt apropiate frumusețile naturii, dorința de cunoaștere a unor culturi străine, spiritul de aventură.

Scopul principal al Festivalului este promovarea ideii de comunicare a experiențelor de călătorie într-un mod cât mai atrăgător și mai interesant.

La acest festival au participat peste 500 de persoane majoritatea fiind atrași de țara noastră.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Afacerea Masca!

Nu degeaba se zice că pe vreme de război și pandemie se fac cele mai babane afaceri. Bine, nu le face omul de rând,...

Resetarea presei, extremă urgență

Din clipa în care încrederea publicului în presă intră în declin, nu mai există, practic, șansa unui guvern de a se sprijini pe un...

Dezvoltarea orașului Livada și bunăstarea locuitorilor, obiectivul principal al conducerii orașului

Primele luni ale lui 2020 găsește primăria din Livada cu o activitate prolifică pe mai multe paliere, investițiile fiind complexe și menite să dezvolte...

Adrian Ștef: ”Voi cere ca subprefecții ALDE să-și prezinte demisia!”

Invitat joi seara în cadrul emisiunii Actualitatea sătmăreană de la Nord Vest TV, fostul președinte al Consiliului județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat...

Câinele Athos, spaima contrabandiștilor. O nouă captură

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice desfăşurate în zona de competenţă, 1.000 pachete...