More


  MAI aproape de cetățeni. Prefectura are site nou

  =

  Paginile web ale Instituțiilor Prefectului au adoptat un model unitar pentru a facilita un acces rapid la informațiile privind principalele servicii de interes pentru cetățeni.

  În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.

  Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative.

  Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului.

  Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

  Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României –http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi.

  Adresa noului site al Prefecturii Satu Mare este http://sm.prefectura.mai.gov.ro/

  ”Instituţia Prefectului – reper al administraţiei sătmărene, instituţia publică cea mai modernă, eficientă şi orientată spre cetăţean.

  Instituţia Prefectului garantează respectarea Constituției și a legilor la nivel local, ordinea și securitatea socială, promovează interesul național, având la bază politicile guvernamentale, aspirațiile și interesele legitime ale cetățenilor.

  Instituția Prefectului  asigură: realizarea în judeţ a obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare, coordonarea şi conducerea eficientă a serviciilor publice deconcentrate, menţinerea climatului de pace socială şi a unei comunicări permanente cu toate nivelurile instituţionale şi sociale, sprijin autorităţilor publice locale în vederea absorbţiei fondurilor structurale, gestionarea situaţiilor de urgenţă, eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, eliberarea permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor.”, se arată în deschiderea noului site al Prefecturii Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img