More


  Pompierul erou Olimpiu Moș, dat exemplu pe țară de ministrul de interne

  =

  Pompierul erou sătmărean Olimpiu Moș a fost dat astăzi, drept exemplu pe țară, de către ministrul de Interne, Carmen Dan. Aceasta a avut o primă întâlnire cu noul Inspector General al IGSU, generalul Dan-Paul Iamandi, ocazie l-a dat drept exemplu pe țară pe pompierul sătmărean.

  ”Astăzi am avut prima întâlnire de lucru cu domnul general Dan-Paul Iamandi, noul Inspector General al IGSU. La ședința de comandă i-am transmis domnului general importanța pe care o acord instituției pe care o conduce, dar și responsabilitatea uriașă pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență o are față de cetățeni.

  La fel de mare este responsabilitatea pe care domnul Iamandi o are față de pompierii din subordine, cei care trăiesc făcând zi de zi acte de eroism pentru a ne salva bunurile și viața.

  Plutonierul major Olimpiu Moș, din Satu Mare, este exemplul recent care pe mine mă face mândră de pompieri!”, spune ministrul Carmen Dan.

  Reamintim faptul că Olimpiu Moș, cu toate că se afla în timpul liber, și-a pus viața în pericol și a intrat în foc, fără echipament de protecție, salvând astfel viața unei femei. Aceasta era în stare de conştienţă, însă era întinsă pe podea, iar focul din jurul ei a ajuns să-i aprindă fularul de la gât.

  Salvatorul Olimpiu a mărturisit că n-a stat pe gânduri privind intervenţia sa voluntară la incendiu, chiar dacă nu a avut echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img