More


  Sătmarul, invadat de cerșetori. Marea majoritate nu sunt sătmăreni

  =

  Municipiul Satu Mare este invadat de cerșetori, în ciuda eforturilor făcute de Poliția Locală de a stopa, sau cel puțin reduce, acest fenomen.

  Astfel, potrivit raportului de activitate al Poliției Locale, în cursul lunii ianuarie au fost desfășurate o serie de acţiuni de depistare a persoanelor care apelează la mila publică pe raza municipiului Satu Mare şi de combatere a acestui fenomen. Cu această ocazie au fost depistate 68 de persoane din care 13 au fost sancționate.

  Interesant este faptul că majoritatea cerșetorilor nu sunt sătmăreni ci sunt veniți la Satu Mare cu acest scop. Asta se poate deduce din acțiunile de verificare a legalității ocupării locuințelor sociale de pe strada Târnavei și strada Zefirului de către persoanele care locuiesc în aceste locații, precum și a ocupării ilegale a domeniului public cu construcții improvizate. Cu aceste ocazii au fost legitimate 160 de persoane, fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

  Interesant este și faptul că, tot în cursul lunii ianuarie, polițiștii locali sătmăreni au organizat, în colaborare cu lucrători de la Transurban, o acţiune pentru depistarea persoanelor care circulă fără bilete, fiind depistate şi sancţionate contravenţional 15 persoane.

  Totodată, în conformitate cu prevederile Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ-teritoriale, au fost identificate 11 vehicule, fiind aplicate somaţii, 13 au fost ridicate de către proprietari, iar 40 sunt în lucru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img