More

    Satu Mare, în top-ul orașelor unde se trăiește rău. Pe locul 6, de la coadă

    Potrivit unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Research, nivelul de trai în orașul Satu Mare, perceput chiar de sătmăreni, este printre cele mai slabe din țară. Sătmarul se află pe locul șase, de la coada clasamentului.

    Orașe bune, orașe rele

    Cercetarea a analizat percepţia pe care românii o au asupra costului vieţii perceput din oraşul şi cartierul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.

    Oraşele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vieţii sunt Reşiţa, Alexandria,

    Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani şi Brăila, potrivit unui studiu realizat de platforma de imobiliare Storia.ro şi agenţia D&D Research. Doar Alexandria, Suceava, Buzău, Călărași și Bacău o duc mai prost ca sătmărenii.

    La polul opus, Braşov a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vieţii din România, urmat de oraşele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova, Bucureşti şi Iaşi.

    Cum stăm pe cartiere

    Nici pe cartiere nu stăm prea bine. Într-un TOP 20 al celor mai sărace cartiere din țară, Satu Mare este prezent cu două: este vorba despre Semicentral (Centrul Vechi) și Micro 14.

    În schimb, în Top 20 a celor mai bune cartiere din țară, municipiul Satu Mare nu este reprezentat.

    În schimb, însă, cele mai bune cartiere din orașul Satu Mare sunt, conform studiului mai sus menționat, Centru, Carpați II și Micro 17.

    Pe regiuni istorice

    La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerată zona cu cel mai avantajos cost al vieţii, fiind urmată de Bucureşti şi Ilfov, Oltenia şi Banat. Moldova, Dobrogea şi Muntenia au obţinut cel mai mic scor.

    Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punctul de vedere al costului vieţii, pe o scală de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine.

    Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE