Spărgători de locuințe, arestați. Au dat spargeri și la Satu MareCei şase suspecţi reţinuţi de poliţişti în urma percheziţiilor de joi au fost arestaţi preventiv, în baza unei decizii a Judecătoriei Botoşani, sub acuzaţiile de furt calificat, tentativă la furt calificat şi tăinuire. Măsura a fost dispusă vineri de Judecătoria Botoşani, în baza probatoriului administrat de anchetatori, care au demonstrat că suspecţii, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, ar fi fost implicaţi în mai multe spargeri comise în municipiul Botoşani, în perioada septembrie 2017-ianuarie 2018. Poliţiştii susţin că cei şase ar fi pătruns prin efracţie în mai multe locuinţe, societăţi comerciale şi cabinete medicale de unde au furat mai multe bunuri, prejudiciul fiind estimat la 20.000 de lei.

Una dinspre spargeri a fost comisă weekend-ul trecut, când suspecţii au intrat în mai multe cabinete medicale de pe strada Independenţei, de unde au sustras mai multe laptop-uri. Gaşca de hoţi a fost anihilată joi, când poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor SAS şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor limitrofe, şi una în municipiul Satu Mare, operaţiunea derulându-se sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor aparatură electronică (telefoane mobile, laptop-uri) înscrisuri şi sume de bani, iar în urma descinderilor opt persoane au fost conduse la audieri. Anchetatorii spun că vor continua cercetările încercând să documenteze întreaga activitate infracţională a suspecţilor.

SURSA: monitorulbt.ro

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts