More


  VIDEO/FOTO. Balul Codrenilor, o sărbătoare a Țării Codrului. Tradiții și valori păstrate vii

  - Advertisement -

  Cea de-a patra ediție a Balului Codrenilor, o manifestare care pune accent pe tradiție și păstrarea valorilor și care se dorește a fi o adevărată sărbătoare pentru toață Țara Codrului, s-a bucurat de un real succes.

  La evenimentul organizat de Asociația Codrenii, care s-a desfășurat duminică la un local din Satu Mare, au participat sute de codreni, majoritatea din județ, dar și zonele de Codru din Maramureș și Sălaj.

  Atmosfera a fost întreținută în principal de artiști consacrați precum Nicolae Mureșan, Petrică Mureșan, Leontina Dorca, Carmen Sas, Lavinia Goste, Marius Zorilă, Ana Holdiș Pop, Romina Sârbe și Cristian Totpati, dar și alți tineri artiști de la ansamblurile ”Cununița” și ”Cununița Năzdrăvană.

  Bineînțeles, dacă a fost bal, de la această sărbătoare nu au putut lipsi și dănțăușii din Soconzel și Cuța.

  Evenimentul a fost o reușită, codrenii simțindu-se bine împreună, alături de invitații lor, astfel că veselia și voia bună a fost la ea acasă.

  Un moment cu totul deosebit a fost servirea tortului. Acesta a avut ca temă Centenarul astfel că a fost împodobit cu scena Marii Uniri de la Alba Iulia dar și cu culorile de pe drapelul național: roșu, galben și albastru.

  Manifestarea are ca prim obiectiv păstrarea vii a tradițiilor și obiceiurilor din Țara Codrului, astfel că toți cei care au participat la Balul Codrenilor, fie că vorbim de artiști, fie de codreni simpli, au evidențiat valorile din această minunată zonă a Sătmarului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img