More


  VIDEO/FOTO. EXPLOZIE. Astfel de imagini nu au mai fost văzute la Satu Mare de peste 70 de ani

  =


  Echipa pirotehnica a ISU SATU MARE a executat astăzi o intervenție complexă în vederea distrugerii în condiții de siguranță a unor elemente de muniție rămase neexplodate.

  După o pregătire minuțioasă, specialiştii pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, sprijiniți de colegi din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, au procedat la distrugerea a 11 piese de diferite calibre (proiectile și bombe de aruncator) și a unei bombe de aviație de 100 kg.

  Aceasta ultimă piesă a fost găsită în urma executării lucrărilor de amenajare a unui teren viran din municipiul Satu Mare, în cursul zilei de ieri. Bomba a fost ridicată de către echipa pirotehnică a inspectoratului și transportată în vederea distrugerii, pe terenul special amenajat, din vecinătatea Poligonului de trageri al M.A.I. din localitatea Moftin.

  ATENȚIE! IMPORTANT!

  Având în vedere pericolul la care se expun cetăţenii, în momentul descoperirii elementelor de muniţie neexplodate, reamintim că acestea nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri, deoarece, în ciuda gradului avansat de deteriorare, pot fi încă active. De asemenea, este interzisă introducerea muniţiilor în foc, topirea elementelor metalice sau folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte.

  Orice situaţie de acest gen trebuie anunţată la numărul de apel unic pentru situaţii de urgenţă 112.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img