VIDEO/FOTOGALERIE. Noapte de foc pentru pompierii sătmăreni. Două incendii mari în același timp

 

În cursul acestei nopți, pompierii sătmăreni au fost solicitați sa intervină pentru stingerea a două incendii de mare amploare.

Primul apel la numarul 112, la ora 03: 03 anunta un incendiu de proportii la o casă de locuit din localitatea Valea Vinului.

La fața locului s-au deplasat 14 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până la sosirea forțelor profesioniste, pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Valea Vinului au acționat cu echipamentele din dotare pentru limitarea incendiului.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la o anexă gospodarească, de la care a izbucnit incendiul, la garajul lipit de aceasta si acoperișul casei aflată in imediata apropiere. Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă și de lungă durată, din cauza cantității mari de material combustibil (lemn) existentă în partea superioară a construcției, respectiv în structura acoperișului celor trei constructii. Pompierii au luptat cu flăcările timp de 3 ore și 10 de minute, încercând să împiedice propagarea incendiului în interiorul imobilului.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit la anexa in care era instalată centrala termică, din cauza amplasării necorespunzatoare a coșului de fum, respectiv a neprotejării termice a acestuia față de materialele combustibile din structura acoperisului. Incendiul s-a extins cu repeziciune la garajul alipit de anexă si apoi la casa de locuit.

În urma evenimentului au ars in totalitate elementele din lemn din structura acoperișurilor celor trei construcții, s-a degradat tavanul, mobilierul din trei incăperi și centrala termică.

Cel de-al doilea apel, la ora 03:38, anunța izbucnirea unui incendiu la o magazine de lemne aflată pe raza municipiului Satu Mare (str. Anghel Saligny).

La fața locului s-au deplasat 7 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, care au actionat prompt pentru limitarea și stingerea incendiului, astfel incat acesta nu s-a propagate la vecinatați.

Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost depozitarea cenusii și a jarului fără respectarea distanțelor corespunzatoare față de materiale combustibile. În urma evenimentului au ars: magazia de lemne, aproximativ 4 m³ de lemn și 10 saci de rumegus.

Din fericire, in niciuna dintre cele două situații nu au existat victime.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

CONVOCATOR

  COMPLETAREA ORDINII DE ZI A ADUNĂRII GENERALE ORDINARE A ACȚIONARILOR  SOCIETATII ARDEALUL SA             Directoratul societății ARDEALUL SA, societate administrată în sistem dualist, cu sediul...

PERFORMANȚĂ. Niciun CAZ NOU de CVOVID-19 de aproape O SĂPTĂMÂNĂ la Satu Mare. Doar DOUĂ CAZURI în județ

De aproape o săptămână, mai exact din data de 23 mai, în județul Satu Mare nu a fost înregistrat niciun caz nou de COVID-19...

NEBUNIE. Alți patru INCONȘTIENȚI, prinși de polițiști. Vor plăti SCUMP isprava lor

Polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii...

RAZIE. Poliția face CURAT în TRAFIC. Alte 15 permise SUSPENDATE într-o singură zi

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 28 mai a.c., activități de menținere a unui climat de...

ARESTARE. INFRACTOR PERICULOS, prins de polițiști. Capete de ACUZARE GRAVE

Ieri, 28 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare, un bărbat, de...