Virozele și pneumoniile fac ravagii la Satu Mare. Peste o mie de persoane, în spital. Prima victimă

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii a crescut semnificativ, depășind o mie în ultima săptămână. Numărul penoumoniilor au crescut cu circa 50% într-o săptămână. Cei mai afectați sunt copiii și persoanele vârstnice. 

Aproape o mie de viroze

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, în săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, în județul Satu Mare au fost înregistrate 944 de cazuri de viroze respiratorii, cu aproape 90 mai multe decât cele înregistrate în săptămâna 22-28 ianuarie (856 de cazuri).

Cele mai multe cazuri au fost la copii de până la 15 ani, categorie de vârstă la care au fost înregistrate 301 viroze. La categoria de vârstă 15-49 de ani au fost înregistrate 196 de cazuri, la categoria 50-65 de ani – 252 de cazuri iar la cei de peste 65 de ani au fost 195 de cazuri.

Peste o sută de pneumonii

Tot datele DSP Satu Mare mai arată că, în aceeași săptămână, numărul cazurilor a crescut cu circa 50%, de la 77 de cazuri, în perioada 22-28 ianuarie, la 102 cazuri, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie.

Marea lor majoritate, cazurile de pneumonie au fost înregistrate la copii de până la 14 ani, 75 de astfel de cazuri. De asemenea, mai sunt înregistrate 9 cazuri la categoria de vârstă între 15 și 40 de ani, șase cazuri la categoria 50-65 de ani și 12 cazuri la persoanele de peste 65 de ani.

Alertă națională
La nivel național a fost dată alarma după ce mai multe persoane au decedat în spitale. La Satu Mare, conducerea Spitalului Județean de Urgență a decis reducerea semnificativă a perioadei de vizitare în spital.

Din nefericire, însă, gripa este foarte aproape de județul Satu Mare. Astfel, 11 cazuri de gripă au fost confirmate în județul Bihor și 9 în județul Sălaj. Din fericire, până la această oră, în județul Satu mare nu a fost confirmat niciun caz de gripă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

DISTRACȚIE. Ar fi început NEBUNIA. Ce TRUPE ar fi CONCERTAT de ZILELE ORAȘULUI

La acest sfârșit de săptămână ar fi trebuit să aibă loc cea de a 24 ediției a Zilelor Orașului Satu Mare. Doar că, în...

DECIZIE. Încep LUCRĂRILE la al TREILEA POD. Ce vor putea VEDEA sătmărenii în toamnă

Concernul Strabag va începe, în prima parte a lunii iunie, lucrările efective ale celui de-al treilea pod peste râul Someș. Anunțul a fost făcut...

Ionut Onet, președinte PSD Satu Mare: “Se vede, incompentența și indiferența crasă pe care o arată acești habarniști față de țară”

Președintele interimar al PSD Satu Mare, Ionuț Oneț, a trimis mass mediei sătmărene o informare de presă prin care critică, în termeni duri, deciziile...

Săli speciale pentru elevii cu temperatura peste 37,3 °C, care se prezintă la examenele naționale

Secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar din Ministerul Educației, Rodica-Luminița Barcari, a declarat pentru stiriedu.ro că ,,Facem niște săli speciale în care copii cu...

“Peste 130.000 de firme se vor închide definitiv după 1 iunie!”

Deputatul PSD Ioana Bran atrage atenția că dacă guvernul nu va lua măsuri economice rapide și ferme, după 1 iunie în România peste 850.000...