More


  Ziua lui Darwin 2018 la Satu Mare. Programul complet

  - Advertisement -

  În orașul nostru la inițiativa Asociației E-Consult Satu Mare în colaborare cu Muzeul Județean se organizează Ziua lui Darwin începând cu anul 2009 pentru a celebra gândirea științifică și umanismul.

  Ziua lui Darwin este o sărbătoare internațională a gândirii științifice, o istorie care a început în anii 1980. În anul 2009 am sărbătorit 200 de ani de la nașterea lui Charles Darwin și 150 de ani de la apariția capodoperei „Originea speciilor”. În evenimentele internaționale de comemorare a fost implicat și Satu Mare: la data de 12 februarie 2009, ziua de naștere a savantului, a avut loc primul eveniment Ziua lui Darwin la Muzeul Județean Satu Mare. De atunci, în fiecare an, în luna februarie cei care susțin prezentări la Ziua Darwin din Satu Mare promovează știința și gândirea critică.

  Cunoștințele noastre științifice ne ajută să înțelegem mai bine lumea din jurul nostru și să o modificăm în interesul nostru. Cu toate că țelul nu este întotdeauna nobil, singurul mijloc eficient de realizare pentru atingerea acestora este gândirea rațională, care servește ca bază a științei. Rezultatele științei constituie parte din viața noastră zilnică, cultura modernă și stilul de viață de azi ar fi de neconceput fără beneficiile respective. Dar, nu este ușor de a arunca o privire asupra cunoașterii acumulate de omenire în secolele trecute, sau măcar de a procesa cantitatea de informație care zilnic se revarsă asupra noastră. Gândirea critică și o abordare științifică ne poate ajuta în navigare. La asta dorește să contribuie evenimentul nostru.

  În acest an, Ziua lui Darwin va avea loc în data de 12 februarie, la Muzeul Județean satu Mare și va avea ca motto:
  ”O zi pentru cunoaștere și gândire”.

  Evenimentul constă dintr-o serie de prezentări ținute de profesori universitari şi cercetători renumiţi din diferitele domenii ale științei, cu scopul de a răspândi cunoștințe și de a populariza gândirea științifică.

  Începând cu ora 9:00, la Sala de conferințe a Muzeului Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21, etajul II) (în limba română) vor avea loc următoarele activități:
   „Arheologia între ficţiune şi realitate” – prelegere ținută de arheologul Dr. Robert Gindele (Muzeul Județean Satu Mare)
   „Out of control – investigație în parcurile naționale din România” film documentar prezentat de Andrei Ciurcanu (Asociația Agent Green, București)
   Science show prezentat de Silviu Ruști (Trupa Magic Puppet, Cluj Napoca)

  Începând cu ora 12:00 în Muzeul Județean Satu Mare (B-dul V. Lucaciu nr.21) (în limba maghiară)
   „A természettudomány természete” [Natura științei]- Dr. Rózsa Lajos (MTA – MTTM, Budapesta)
   „Ammon isten elhullatott szarvai” [Coarnele căzute ale zeului Ammon]- Dr. Silye Lóránd (UBB, Cluj)
   Science show prezentat de TudÁShow (Budapesta)

  Începând cu ora 17:00 la MusiCat Pub: Discuții de Ziua lui Darwin, conversații despre știință, și concert BobFolk (Fehér Csaba voice & acoustic guitar):
   „A természettudomány természete” [Natura științei]- Dr. Rózsa Lajos (MTA – MTTM, Budapesta)
   „Ammon isten elhullatott szarvai” [Coarnele căzute ale zeului Ammon]- Dr. Silye Lóránd (UBB, Cluj)
   „Out of control – investigație în parcurile naționale din România” film documentar prezentat de Andrei
  Ciurcanu (Asociația Agent Green, București)

  Intrarea la eveniment este liberă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img