More


  A venit și primul trofeu…

  =

  În urmă cu zece ani baschetul feminin sătmărean revenea în elită la nivel de senioare.

  De atunci, cu bune cu rele, au fost sezoane în care echipa a jucat două finale de campionat și două de Cupa României…A luat bronzul în Liga Națională și în cea a Europei Centrale și, e drept, a fost și la retrogradare în două rânduri.  În 2018, după tot acest traseu cu suișuri și coborâșuri, CSM Satu Mare a reușit să își adjudece și primul trofeu din istorie. Baschetbalistele noastre au cucerit Liga Europei Centrale, o competiție în care în urmă cu șase ani lua bronzul la Wasserburg după o finală mică în care sătmărencele s-au impus în prelungiri în fața gazdelor… Duminică, la Brașov, trupa antrenată acum de Marius Dobă a dat în finală peste o altă reprezentantă a baschetului german. Marburg, echipă ce lua bronzul în Bundesliga sezonul trecut s-a calificat în dauna Olimpiei Brașov în finală iar pentru CSM era practic a treia întâlnire cu Pharmaserv. Sătmărencele au intrat mai greu în meci și după zece minute au avut doar trei puncte în plus pe tabelă… A urmat un sfert doi ce avea să fie decisiv.  Cu o defensivă  atentă  CSM-ul le-a lăsat puține culoare nemțoaicelor iar la pauza mare diferența era oarecum liniștitoare… 41-28. Marburg și-a adjudecat sfertul trei și s-a apropiat amenințător la patru puncte , 60-56 în ultimele patru minute… Doar că experiența lui Mandache, Solopova , Green sau Baltic s-a arătat a fi decisivă iar fetele noastre au știut să-și conserve avantajul. 69-60 la final cu  20-17, 21-11, 12-17, 16-15 pe sferturi și bucurie imensă în tabăra CSM-ului.

  Probleme de sănătate Nu au lipsit din păcate problemele în lotul CSM-ului. Căpitanul echipei, Andra Mandache, a jucat ambele meciuri de la Brașov cu febră acuzând o stare gripală… Marina Solopova s-a accidentat la finalul meciului cu Alba Iulia și a evoluat în finală cu dureri la gleznă, iar Denson a avut și ea probleme la genunchi după finala Cupei României. ”A fost și o stare de oboseală apărută după turneul de trei zile de la Cupa României și după jocul cu Alba . Le felicit pe fete pentru efortul depus …E un trofeu pe care îl merită din plin!” a spus la final antrenorul Marius Dobă.

  Andra Mandache -MVP-ul turneului Organizatorii turneului final, reprezentanții federației cehe împreună cu Carmen Tocală, ex-președintele FR Baschet, au decis ca MVP-ul turneului final de la Brașov să fie declarat căpitanul CSM-ului , Andra Mandache. ”Nu mă așteptam să fiu eu declarată MVP-ul turneului. Le mulțumesc organizatorilor pentru apreciere, dar eu sunt genul de jucătoare care fără sprijinul echipei nu reușesc să mă evidențiez. Așa că dacă trebuie să mulțumesc cuiva cu adevărat pentru MVP atunci acelea sunt colegele mele. Mulțumesc echipei pentru efortul depus împreună” a spus Andra Mandache la final. Fostul președinte al FR Baschet, Carmen Tocală, acum membru în board-ul FIBA,  a felicitat echipa sătmăreană și a plusat la final…”Locul vostru e în FIBA Europe Cup. Trebuie să faceți următorul pas în sezonul viitor…aveți o echipă frumoasă și meritați să reveniți în această competiție după experiența din 2012-2013” a spus Carmen Tocală.

  Se întorc la BrașovPentru CSM Satu Mare urmează revenirea în Liga Naţională. În zilele de 9 şi 10 martie se va afla tot la Braşov, unde va juca cu ”U” Cluj-Napoca şi Olimpia Braşov. Al doilea turneu din grupa valorică 1-5 a LNBF se va disputa în perioada 16-18 martie la Alexandria. Acolo CSM va mai întâlni Alexandria şi Sepsi. După cele două turnee se va intra în tradiţionalul playoff al primelor opt clasate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img