More


  Burleanu schimbă sistemul în Liga a 2-a și Liga a 3-a

  - Advertisement -

  La fix o săptămână de la momentul în care l-a învins categoric pe Ionuţ Lupescu în alegerile pentru şefia FRF, Răzvan Burleanu a anunţat că are de gând să facă o primă schimbare importantă în fotbalul românesc şi să dea un restart în Liga 2 şi Liga 3.

  Nu puţini au fost oamenii din fotbalul românesc care i-au recomandat şefului FRF să înceapă schimbarea prin reorganizarea ligilor inferioare, iar Burleanu pare să ţină cont de dorinţa majorităţii.
  Dacă în Liga 1 rămâne fidel sistemului cu play-off, play-out şi 14 echipe în sezonul regulat, lucrurile ar urma să ia un alt drum pentru eşaloanele inferioare.

  Astfel, Burleanu e gata pentru Liga 2 cu 18 echipe, două mai puţine decât în prezent, dar şi pentru o “reformă” în Liga 3, competiţie “ciuntită” în fiecare an de retragerea cluburilor cu probleme financiare.

  “Cu siguranţă că Liga a 2-a trebuie să fie cu 18 echipe. Este cel mai bun sistem. Liga a 3-a trebuie întărită. Trebuie să ne asigurăm că sunt cât mai puţine echipe care se retrag din campionat. Vom implementa pentru prima dată în istoria fotbalului românesc criterii de participare, criterii financiare şi de infrastructură. Obiectivul este să avem cât mai puţine echipe care se retrag şi ca toţi jucătorii, antrenorii şi personalul implicat să îşi primească banii”, a declarat Burleanu, la FRF TV.

  În acest moment, campionatul Ligii 2 conţine 20 de echipe trimise într-o singură serie, în timp ce Liga 3 e împărţită pe regiuni, în serii cu maximum 15 echipe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img