More


  Competiție de Rally Raid în Sătmar, la început de mai

  =

  Sătmarul revine în circuitul competițiilor de rally raid . Practic Campionatul Național 2018 va debuta în acest an pe traseele stabilite în județul nostru.

  Cu trei săptămâni înaintea startului oficial ieri am avut parte de o conferință de presă în care organizatorii au prezentat detalii despre acest eveniment ce va avea loc la începutul lunii mai.

  Oficiali din cadrul FRAS ( Federației Române de Automobilism Sportiv) au venit la Satu Mare pentru a se asigura că totul va decurge perfect. Etapa ”sătmăreană” se va desfăşura sub egida FRAS, organizată de NSM Sport.

  La conferința de presă de ieri au vorbit Cătălin Nicolaescu – vicepreşedinte FRAS, Mihai Leonte – preşedintele comisiei de Rally Raid din cadrul FRAS, Ovidiu Domide – preşedintele NSM, Mihai Şerdan – director organizatoric NSM, Anişoara Ienăşoiu – ofiţer de presă NSM.

  “ La Satu Mare găsesc multă prietenie şi mulţi oameni pasionaţi de rally raid. Sunt oameni puternici, realizaţi în viaţă. Satu Mare duce cu mare cinste şi onoare această disciplină, una dezvoltată. Sunt convins că prima etapă va fi un succes. De câte ori venim în zonă, plecăm cu bateriile încărcate”, spune Cătălin Nicolaescu.

  “Am venit prima dată la Satu Mare în urmă cu 15 ani. Toate amintirile mele legate de Satu Mare sunt foarte bune. Discuţia despre cursa de la Satu Mare a început de mai bine de un an. Va fi o cursă bine pregătită pe care am discutat-o foarte mult timp în amănunt. Sunt sigur că va fi un campionat foarte puternic”- Mihai Leonte.

  Trasee atractive
  Sunt așteptate echipaje din ţară şi din străinătate. Piloţii vor ajunge pe diferite drumuri forestiere din judeţ, spre deliciul spectatorilor. Conform regulamentului primei etape, aventura de la Satu Mare se va întinde pe durata a două runde. Prima rundă va avea 155 km, din care 61 km probele speciale, iar a doua va avea 337 km, din care 190 km probele speciale.

  Probele speciale se vor derula pe drumuri forestiere şi drumuri de câmp: în zona Codrului, drumul forestier Sâi-Chilia, drumuri de câmp între Homorodul de Mijloc şi platoul Medişa, în formă de buclă, pe o lungime totală de 456 de kilometri. Superspeciala se va organiza vineri, cu plecare din Piaţa Libertăţii spre Dorolţ în direcţia pădurii spre Someş, pe un traseu spectaculos cu urcări şi coborâri pe digul Someşului unde se va parcurge un tur de recunoaştere şi 2 manşe cronometrate pentru fiecare echipaj. Tot aici se va organiza rally-taxi pentru VIP-uri, pentru presă şi pentru spectatori.

  Surprize în Centrul Vechi
  Centrul Vechi al oraşului Satu Mare va fi plin de surprize. Acolo va fi instalat parcul service, unde persoanele interesate vor putea vedea echipajele participante, maşinile de competiţie şi echipamentele acestora. Spectatorii vor putea asista la startul festiv, plecarea spre probele speciale, sosirea de acolo şi festivitatea de premiere. Totodată, organizatorii anunţă că se pregăteşte şi o expoziţie auto la care vor putea fi admirate modele de maşini ale unor brand-uri consacrate, dar şi maşini retro. În cadrul etapei de la Satu Mare se pot înscrie şi piloţi amatori la clasa Promo. Dar trebuie să se respecte regulamentele care pot fi consultate pe site-ul nsmmotorsport.ro. Acolo se pot face şi înscrieri până în 4 mai, ora 14:00.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img