More

    CSM Satu Mare, la a treia finală din acest sezon!

    CSM Satu Mare și-a mai îndeplinit un obiectiv în acest sezon…Trupa antrenată de Marius Dobă și Octavian Boian s-a calificat în finala Ligii Naționale după ce tot în acest an a jucat și finala Cupei României și a câștigat finala Ligii Europei Centrale!

    Este o performanță unică pentru sportul de echipă din Satu Mare…Trei finale într-un singur sezon și primul trofeu adus în Sătmar…Iar un al doilea ar putea veni și el după duelul cu campioana en titre , Sepsi Sfântu Gheorghe.

    CSM Satu Mare a obținut biletele pentru marea finală după ce a terminat pe locul doi în sezonul regulat și apoi a trecut în sferturi, 2-1 de SCM Timișoara și 2-0 de Olimpia Brașov în semifinale.

    ”Se pare că anul acesta ne-am simțit bine la Brașov. Am câștigat Liga Europei Centrale acolo, ne-am asigurat locul doi în campionat după turneul 1-5 jucat tot sub Tâmpa iar acum fetele au revenit spectaculos de la minus 17 în meciul doi al semifinalei și au bătut Olimpia la ea acasă cu 72-68. E un rezultat deosebit pentru care jucătoarele, antrenorii, staff-ul medical și administrativ merită felicitări. De asemenea le mulțumim și suporterilor care meci de meci acasă au umplut sala LPS. Urmează finala în care Sepsi e favorită , dar noi ne vom juca șansele până la capăt” spune managerul echipei, Florin Mureșan.

    CSM Satu Mare revine practic într-o finală de campionat după o pauză de șase ani. În sezonul 2011-2012 sătmărencele antrenate atunci de Dan Fleșeriu terminau pe șase în sezonul regulat dar apoi reușeau să treacă în sferturi de CSU Alba Iulia şi în semifinale de ICIM Arad chiar dacă nu porneau ca favorite. În ultimul act CSM Satu Mare avea să cedeze în fața echipei din Târgoviște , la care Marius Dobă era în staff alături de Florin Nini.

    CSM Satu Mare e practic la a treia finală din istoria clubului, în sezonul 2010-2011 , fetele noastre pierdeau ultimul act cu ICIM Arad chiar dacă terminau pe primul loc în sezonul regulat. Primele două meciuri ale finalei de la Sfântu Gheorghe vor fi transmise de FRBTV pe platforma de youtube iar meciul trei de la Satu Mare se va putea vedea la Digisport. Cu mențiunea însă că așa cum s-a întâmplat la meciurile de acasă, sătmărenii vor umple sala LPS. Iar oficialii CSM-ului promit să suplimenteze locurile.

    FELICITĂRI FETELOR…ANDRA MANDACHE, ANDREA OLAH-OROSZ, ALEXANDRA UIUIU, ANDREEA LAZĂR, RENATA SZMUTKU, ANAMARIA KADAR, MARINA SFÎRLEA, PORCHIA GREEN, TANEISHA HARRISON, BRITTANY DENSON, KRISTINA KIKA BALTIC, MARINA SOLOPOVA…Antrenorilor MARIUS DOBĂ, OCTAVIAN BOIAN, preparatorului fizic ANZIK ARNOLD, staff-ului medical DELIA PINTEA, KINGA SZMUTKU și ROMULUS BOȚOIU…și staff-ului administrativ…În finală să ne bucurăm de…spectacol! HAI SATU MARE!

    Programul complet al turului 3 din LNBF:

    Finala mare
    Sepsi – CSM Satu Mare(20 aprilie, ora 19:00)
    Sepsi – CSM Satu Mare (21 aprilie, ora 19:00)
    CSM Satu Mare – Sepsi (26 aprilie, ora 18:15)
    CSM Satu Mare – Sepsi (dacă e cazul, 27 aprilie)
    Sepsi – CSM Satu Mare (dacă e cazul, 30 aprilie)

    Finala mică
    Olimpia Braşov – U Cluj (19 aprilie)
    U Cluj – Braşov (22 aprilie)
    Braşov – Cluj (dacă e cazul, 25 aprilie)
    Locurile 5-6
    Alexandria – Timişoara (19 aprilie)
    Timişoara – Alexandria (22 aprilie)
    Alexandria – Timişoara (dacă e cazul, 25 aprilie)
    Locurile 7-8
    Arad – Alba Iulia (s-a jucat aseara)
    Alba Iulia – Arad (17 aprilie)
    Arad – Alba Iulia (dacă e cazul, 25 aprilie)

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE