More


  Ionuț Lupescu sau Răzvan Burleanu?

  - Advertisement -

  Fotbalul românesc își va alege astăzi noul conducător pentru următorii 4 ani. Cinci persoane şi-au depus dosarele pentru tronul FRF: Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş, Ilie Drăgan și Sorin Răducanu, însă doar primii 4 au intrat în așa-zisa ”finală”, dosarul ultimului fiind respins.

  La fel ca în 2013 (la alegerile LPF) și în 2014 (la alegerile FRF), lupta electorală are mari șanse să fie decisă de lumea politică.

  În urmă cu o jumătate de deceniu, fostul conducător al celor de la FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), învingându-l pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996 și părea sortit pe viață în acea poziție.

  Cu o seară înainte de alegeri, Iorgulescu s-a întâlnit, ”întâmplător”, cu zece conducători ai unor cluburi din Liga I, la care au participat şi premierul Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea de atunci. Ulterior, Iorgulescu a spus că prezenţa celor doi lideri politici a fost înâmplătoare.

  Imediat, Dumitru Dragomir s-a declarat învins de jocurile politice de culise: ”Am fost învins şi pe valoarea lui, dar şi pe valoarea politică. Nu am decât să îi doresc succes, să fie sănătos, să ţină liga aşa cum am ţinut-o eu cel puţin din punct de vedere financiar. Influenţa politică a fost majoră, dar ar fi urât să vorbesc de domnul Ponta, de domnul Dragnea”, a spus Dragomir atunci.

  Peste doar un an, au loc alegeri FRF, iar politicul intră din nou în arenă. Într-un interviu acordat în Libertatea, jurnalistul Dan Andronic, cu multiple legături în lumea politică, oferă o declarație-șoc: ”Știam de planul de schimbare a României prin raderea celor “vechi” și instalarea “omului nou”, de implicarea Binomului, iar în cazul FRF auzisem că Burleanu este susținut de Vasile Dâncu și pe cale de consecință și de George Maior (șeful SRI). Ponta și Dragnea erau pe aceeași pagină”.

  Se întoarce roata pentru Burleanu ?
  Cu două zile înainte de alegeri, Liviu Dragnea dezvăluie în Gazeta Sporturilor cine e favoritul său la alegerile FRF de miercuri. Cel mai influent om politic din România spune că “Lupescu e singurul cu care am discutat” și susţine că “e nevoie de o schimbare profundă”. Apoi, Dragnea o spune mai mult decât direct: “Ca microbist, n-am cum să susţin actuala conducere a FRF”.
  Cine votează la aceste alegeri FRF: 257 de membri: toate echipele din Liga 1, Liga 2, Liga a 3-a, echipele de fotbal feminin, echipele de futsal, echipele cu activitate la copii și juniori și asociațiile județene de fotbal, 41 plus Bucureștiul.

  Cum votează Sătmarul?
  După retragerea Olimpiei, județul Satu Mare a rămas cu trei membri afiliați. LPS Satu Mare, Unirea Tășnad și AJF Satu Mare.

  Conform surselor GNV toate voturile din Satu Mare se vor duce către Ionuț Lupescu.

  Președintele AJF Satu Mare, Ștefan Szilagyi, e cunoscut ca un apropiat al fostului internațional și a mărturisit că nu se pune problema să nu-l susțină pe Lupescu. De altfel, în scurta lui vizită prin Sătmar, actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu, nici nu a catadicsit să treacă pe la AJF. S-a întâlnit cu cei de la Unirea Tășnad și a dat o fugă la LPS Satu Mare unde s-a văzut cu directorul Dorel Ziman.

  Doar că în ciuda vizitei la Tășnad, Burleanu nu va fi votat de cei de la Unirea. Consiliul de administrație al clubului din Liga a 3 a a decis în unanimitate ca delegatul tășnădenilor să l voteze pe Ionuț Lupescu.

  Singurul semn de întrebare vine dinspre LPS. Unde directorul Dorel Ziman nu și a făcut publică poziția…Doar că din cele declarate de apropiații șefului de la LPS acesta ar înclina totuși pentru Ionuț Lupescu mergând pe aceeași linie cu ceilalți reprezentanți ai județului la alegeri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img