More


  Final de poveste…CSM Satu Mare, din nou în TOP!

  - Advertisement -

  Sezonul baschetbalistic s-a încheiat pentru CSM Satu Mare. După opt luni aglomerate cu meciuri pe trei fronturi , baschetbalistele de la CSM putem spune că au readus Sătmarul în TOP.

  O finală de Cupa României pierdută la Sepsi după un arbitraj ciudat în prima repriză, un trofeu câștigat, cel al Ligii Europei Centrale după o finală frumoasă cu Marburg, și o a treia finală, cea a campionatului, încheiată în patru meciuri. Și din care elevele lui Dobă au ieșit cu capul sus, aplaudate minute bune de suporteri în ciuda înfrângerii de vineri.

  Este cu siguranță cel mai bun sezon din istoria CSM Satu Mare. Un aur și două medalii de argint strălucesc de acum în vitrina clubului… Însă cel mai important lucru e faptul că sătmărenii au redescoperit drumul spre sala LPS. Că de la meci la meci sala Ecaterina Both s-a dovedit a fi tot mai …mică. Iar la cele două meciuri ale finalei ce s-au jucat la Satu Mare am avut parte de o atmosferă extraordinară. Iar după meciul patru, în ciuda înfrângerii, lumea a aplaudat minute bune ambele echipe pentru spectacolul oferit… Pentru dăruire, ambiție și pentru modul în care jucătoarele și-au respectat statutul și poziția de ”cele mai bune din România”.

  Ultimul meci dintre CSM Satu Mare şi Sepsi Sfântu Gheorghe s-a terminat 76-85, pe sferturi: 23-21, 17-19, 21-25, 15-20. Rămâne sigur un mic regret și întrebarea …ce ar fi fost dacă….Dacă la 40-30 CSM-ul nu rata patru atacuri consecutive și ar fi intrat astfel în avantaj la vestiare… Dacă aveam mai multe puncte venite de pe bancă de la jucătoare care în meciul trei au pus cel puțin 10 puncte pe tabelă, dacă, dacă, dacă…Poate ar fi urmat unmeci cinci, decisiv la Sfântu Gheorghe la concurență cu un Sepsi-Dinamo în Liga 1.

  Merită felicitări toate jucătoarele… ANDRA MANDACHE, ANDREEA LAZĂR, ANDREA OLAH, RENATA SZMUTKU, ALEXANDRA UIUIU, ANAMARIA KADAR , MARINA SFÎRLEA, BRITTANY DENSON, MARINA SOLOPOVA, PORCHIA GREEN, TANEISHA HARRISON, KRISTINA BALTIC, DIANA MOLDOVEANU, KALLAI ESZTER, MILLER BRITTANY și WILLIAMS DESTINY. Antrenorii MARIUS DOBĂ și OCTAVIAN BOIAN, preparatorul fizic ANZIK ARNOLD, staff-ul medical, DELIA PINTEA, KINGA SZMUTKU, ROMULUS BOȚOIU, staff-ul-ui administrativ, FOGEL VASILE, FLORIN MUREȘAN și nu în ultimul rând conducerea Primăriei.

  Au jucat în meciul patru:
  CSM Satu Mare (puncte, recuperări, pase decisive): Şolopova (23, 3, 5), Mandache (16, 4, 2), Green (13, 11, 4), Denson (12, 11, 1), Harrison (10, 2, 2), Baltic (2, 3, 0), Sfîrlea (0, 0, 0), Uiuiu (0, 0, 0). N-au jucat: Olah, Lazăr, Szmutku, Kadar. Antrenor: Marius Dobă.

  Sepsi (puncte, recuperări, pase decisive): Marshall (22, 7, 8), Părău (20, 8, 2), Mijovic (19, 5, 2), Stoenescu (4, 0, 2), Kress (4, 7, 3), Hamilton (3, 1, 0), Neagu (2, 1, 1), Huţanu (0, 0, 2), Kilin (0, 0, 1), Dzankic (0, 0, 1). Antrenor: Zoran Mikes.

  Festivitatea de premiere a fost onorată de prezența primarului Gabor Kereskenyi şi a lui Horia Păun – preşedintele Federaţiei Române de Baschet. Aceștia au înmânat medaliile şi trofeele celor două echipe.

  Finala sezonului 2017-2018:
  Sepsi – CSM Satu Mare 76-46
  Sepsi – CSM Satu Mare 71-51
  CSM Satu Mare – Sepsi 68-60
  CSM Satu Mare – Sepsi 76-85

  Andra Mandache, în echipa sezonului
  Site-ul de specialitate eurobasket.com a publicat și echipa ideală a Ligii Naționale de baschet feminin. Iar conform statisticilor din acest sezon din 5-ul sezonului 2017-2018 fac parte Annemarie Părău de la Sepsi, Biljana Pesovic (Brașov), Ty Marshall (Sepsi), Andra Mandache (CSM Satu Mare) și Kristina Higgins ( Brașov). Interesant e că toate cele cinci jucătoare sunt reprezentate de agentul FIBA Sergiu Gherdan. Trebuie doar menționat că am avut în campionat și două superjucătoare , pe Mijovic de la Sepsi și Destiny Williams de la CSM Satu Mare. Prima a venit târziu la Sfântu Gheorghe dar a fost decisivă în finală iar a doua a plecat din păcate în noiembrie de la Satu Mare…La fel , nici Denson nu a apucat să puncteze prea mult în statistici , aceasta venind în februarie la CSM.

  Ce urmează?
  Pe 14 mai la sediul FR Baschet va avea loc o ședință cu președinții cluburilor din LNBF. Se vor stabili regulile pentru sezonul următor, numărul străinelor acceptate pe teren, dacă va fi obligatorie prezența unei jucătoare U 22 etc…În funcție de ce se va stabili la acea ședință vom știi și cum va arăta lotul CSM-ului…Deocamdată știm sigur că Andra Mandache , Andrea Olah și Anamaria Kadar vor continua la CSM…Harrison a semnat pentru o echipă din Australia iar apoi din toamnă va juca în Ungaria la ZTE. Pentru restul jucătoarelor se poartă negocieri… Să sperăm că performanțele vor continua în baschetul sătmărean. Așa cum sperăm că spectacolul total oferit la meciurile de acasă din finală i-a convins pe edili că ar fi timpul pentru o sală a sporturilor modernă la Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img