More


  Ministrul Ioana Bran a inaugurat Centrul Olimpic de lupte de la Ardud

  - Advertisement -

  Rezultatele excelente obținute de ani de zile, generațiile de campioni crescute la Satu Mare, Ardud și Mădăras de echipa de tehnicieni condusă de inimosul Tudor Barbul n-au trecut neobservate la nivelul Federației Române de Lupte și a Comitetului Olimpic Român.

  În acest an Federația Română de Lupte a decis ca la nivel de cadeți, acolo unde clubul sătmărean are o nouă generație de excepție , Centrul de Excelență la greco-romane să-i fie atribuit lui Tudor Barbul în calitate de antrenor coordonator.

  La aflarea veștii, de la începutul anului, Tudor Barbul și-a pus echipa în mișcare și , ajutat de Primăria Ardud, de primarul Ovidiu Duma și de alți oameni iubitori de sport a pus la punct toate detaliile pentru ca sportivii veniți din toate colțurile țării să se simtă ca și acasă.

  Băieții se antrenează în sala de lupte de la Mădăras, sunt cazați la casa de oaspeți din Ardud și servesc masa la doi pași de ”casă” la Bastion. Vineri la prânz am avut parte de o inaugurare oficială a Centrului Olimpic de lupte…Cu oaspeți de seamă și cu atenția pe care o merită din plin antrenorul Tudor Barbul, echipa lui de tehnicieni și campionii de la CS Cetate Ardud.

  Ministrul Sportului, deputatul Ioana Bran, a ținut să vadă personal care sunt condițiile de la Centrul Olimpic dar mai ales să afle și care le sunt problemele celor care pregătesc campionii de mâine ai României.

  ”Nu am avut de mult așa emoții ” a recunoscut ministrul Ioana Bran la intrarea în sală în momentul în care luptătorii s-au oprit din antrenament și au primit-o cu aplauze pe ministrul Sportului.

  Pe lângă ministrul Sportului , la deschiderea centrului au fost prezenți consilierii MTS Florin Mulcuțan și Andrei Nourescu, consilierul județean Nicolae Avorniciții, managerul Nord Vest TV și Gazeta de Nord-Vest, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, directorii DJST Satu Mare și CS Satu Mare.

  În calitate de gazdă, alături de Tudor Barbul a stat primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

  “Suntem onoraţi de această vizită şi bucuroşi că putem să vă prezentăm acest centru olimpic pentru lupte, unicat în momentul de faţă în judeţul Satu Mare. Ne mândrim cu el! Această vizită cred că va da un imbold sportivilor şi antrenorilor” a spus primarul Ovidiu Duma.

  Luptătorii le-au făcut o demonstrație oaspeților și apoi s-au fotografiat …pentru istoria clubului cu oaspeții de seamă ! A urmat o vizită la sala de sport din Ardud și la terenul sintetic și la casa de oaspeți unde sunt cazați sportivii.

  ”Sunt condiții foarte bune, de apreciat ce ați făcut aici. Luptătorii au tot ce le trebuie iar locația e excelentă. La doi pași de școală, de masă . Vă felicit ” a spus ministrul Ioana Bran la ieșirea din minihotelul din Ardud. A urmat o conferiță de presă la Primăria Ardud.

  Primarul Ovidiu Duma , în calitate de gazdă, a deschis conferința printr-o scurtă prezentare a rolului acestui centru de excelență și al luptelor greco-romane în comunitatea pe care o conduce. ”Avem o adevărată familie a luptelor aici și o tradiție a luptelor. Sunt foarte mulți copii care vin cu drag la sală, își doresc să ajungă campioni. În plus pe lângă rezultatele sportive și cele la învățătură nu sunt de neglijat”, a spus primarul Ovidiu Duma. Antrenorul Tudor Barbul a mulțumit Federației de Lupte și Comitetului Olimpic Român pentru încrederea pe care i-au arătat-o și pentru sprijin și celor care s-au implicat în aducerea centrului de excelență la Ardud. Și a vorbit despre generațiile de campioni ce au plecat din această zonă și despre visul pe care îl are de când s-a apucat de antrenorat.Acela de a avea un sportiv crescut în Sătmar, calificat la Jocurile Olimpice…Și, de ce nu, medaliat la olimpiadă.

  “Este un centru care are o importanţă naţională. Satu Mare are câteva sporturi emblematice, printre care secţia de lupte greco-romane. Satu Mare a dat nume care au adus premii naţionale, europene, mondiale, balcanice. Sunt toţi copii plecaţi de aici. Este un club modest, cu nevoi multe, cu greutăţi, probleme. Cu toate acestea, mie mi-a dat sentimentul de familie” a spus ministrul Ioana Bran.

  Nu a fost ocolită nici problema descentralizării, a Hotelului Sport din Satu Mare sau a alocației de hrană , prea mici, primită pentru sportivii din centru. ” Îmi doresc să realizăm descentralizarea cât mai rapid, la nivel național. Nu putem vorbi punctual doar de Hotelul Sport ci de o trecere în toată țara a bazelor MTS către UAT-uri, către primării și consilii județene. Sunt convinsă că s-ar găsi mai multe resurse financiare pentru modernizări și întreținere” a spus Ioana Bran care a promis că va încerca să vadă la COSR în ce condiții legale se poate majora alocația de hrană căci e greu de crezut că doar cu 45 de lei pe zi un luptător poate mânca trei mese …sănătoase.

  Un amplu reportaj și înregistrarea conferinței de presă de la Ardud în această seară de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img