More


  Miza pe românce în Liga Națională

  =

  Luni la sediul Federației Române de Baschet a avut loc ședința cu președinții și reprezentanții cluburilor din Liga Națională.

  Marea noutate o reprezintă schimbarea sistemului competițional și obligativitatea echipelor de a le da mai multe minute jucătoarelor autohtone.

  Astfel dispar sateliții obligatorii și se desființează astfel liga 1.

  Va rămâne doar Liga Națională ce va fi împărțită în trei grupe. Grupa 1-8 cu echipele ce au jucat în play off în acest sezon în Liga Națională. Apoi va fi grupa 9-16 și o eventuală grupă valorică 3 cu restul echipelor ce doresc să participe.

  Campionatul va începe pe 3 octombrie, iar echipele din prima grupă, 1-8, unde va evolua și CSM Satu Mare, vor juca tur –retur. Primele șase echipe vor avea apoi un nou campionat tur retur iar echipele de pe 7-8 și cele de pe 9-12 vor forma și ele o grupă de șase din care primele două clasate se vor califica în play off-ul de 1-8!

  S-a propus ca în prima repriză ( 20 minute), echipele să joace cu o româncă și o jucătoare U 23 obligatoriu pe teren. Iar în repriza a doua cu una sau două românce pe teren.

  ”Decizia finală va fi luată de Biroul Federal. La ședință a fost egalitate la cinci la voturi, așa că federația va decide dacă vom juca cu două sau cu o româncă pe parchet în repriza a doua. Se dorește revitalizarea baschetului feminin. Se încearcă pe viitor reducerea străinelor și în plus atragerea tinerelor spre Liga Națională. Multe dintre fete la 18 ani se lasă de baschet în actualul format”, spune managerul echipei de baschet de la CSM Satu Mare, Florin Mureșan, prezent și el la sediul FRB.

  Deocamdată numărul străinelor rămâne neschimbat, cinci din care maxim trei non europene și două europene. Chiar și echipele participante în FIBA CUP vor juca după această regulă fără a mai avea bonus o străină așa cum s-a întâmplat cu Sepsi sezonul trecut.

  În play off se vrea ca meciurile chiar din sferturi până în finală să se joace după sistemul trei din cinci, iar campionatul se va prelungi până la mijlocul lunii mai.

  În Cupa României dispare Final 8 și vom avea din sezonul viitor un turneu Final 4 și trei tururi până la semifinale.

  Toate echipele din Liga Națională sunt obligate să aibă echipe în campionatul de baschet 3×3 din această vară.

  Tragerea la sorți pentru sezonul viitor va avea loc la Oradea la mijlocul lunii iulie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img