More


  Andrei Barbul, campion național la juniori!

  - Advertisement -

  De un sfârșit de săptămână extrem de încărcat au avut parte cei de la CS Cetate Ardud.

  Lotul de juniori a participat la Câmpulung la Campionatele Naționale în vreme ce sportivii de la Centrul Olimpic de cadeți de la Ardud s-au deplasat la Gyor la Campionatele Europene.

  Așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani, luptătorii sătmăreni nu s-au întors acasă cu mâna goală. De la Naționale au luat trei medalii, aur, argint și bronz iar de la Europene au adus un bronz.

  Surpriza cea mai mare a produs-o la Naționale Andrei Barbul. Nu atât că a luat în primul an de juniorat medalia de aur ci maniera categorică în care a cucerit titlul național.

  În limitele categoriei 82 kg , Andrei Barbul și-a depășit clar toți adversarii , fie prin tuș, fie la diferență.
  La 79 kg, Andrei Buzilă a fost învins în finală și a luat argintul iar Marius Bulgăr a terminat pe trei la 55 kg.

  ”Nu pot decât să-i felicit pe acești băieți. Noi am mers ca antrenori ai lotului la Europenele de cadeți și nu am putut fi și la Naționale. S-au luptat extraordinar și merită toate laudele”, spune antrenorul Tudor Barbul.

  De remarcat că la categoria 130 kg, Lenard Berei, acum legitimat la CSA Steaua București a câștigat medalia de aur la Naționalele de juniori. ” Am revenit pe locul meu!” a scris, imediat după festivitatea de premiere , Lenard Berei cu trimitere la faptul că în ultima vreme a absentat de la competiții din cauza unei accidentări.

  Sătmăreanul Romulus Boțoiu a fost arbitru la aceste Naționale de la Câmpulung.

  Un bronz la Europene
  Luptătorii de la Centrul Olimpic Ardud au avut parte în weekend de primul lor test adevărat de când se pregătesc la noi în județ.

  Iar pentru prima lor competiție importantă, Europeanul de cadeți de la Gyor, aceștia au avut evoluții îmbucurătoare.

  Mihai Denis la cat 48 kg a luat medalia de bronz – Iulian Lungu la 41 de kg a terminat pe cinci iar Igor Botez la 52 kg pe șapte.

  ”Ai noștri sunt născuți în 2004 iar majoritatea sportivilor de la Europene au fost mai mari cu un an. Suntem încă la început de drum împreună iar bronzul luat la Gyor ne dă speranțe. Rusia a dominat clar competiția și cred că pe viitor ne va fi tot mai greu să depășim țările din spațiul fostei URSS” a spus antrenorul Tudor Barbul. Acesta a vorbit la superlativ despre condițiile de la Gyor și despre organizarea și implicarea gazdelor Europeanului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img