Florin Muresan: “Mondialu’ ” din fața televizorului…




Cine-ar fi crezut că ultimele două meciuri ale grupei B, Portugalia-Iran și Spania-Maroc, ne vor crea atâtea emoții…Aș fi pariat clar pe victoriile Spaniei și Portugaliei și pe calificarea fără probleme a lui Ronaldo și Ramos. N-a fost deloc așa, iar iranienii și marocanii au trecut pe lângă victorii istorice…Ba mai mult, Iranul a ratat în prelungiri o ocazie mare cât roata carului …Ce-ar fi fost atunci pe capul lui CR7…Și așa au apărut pe internet glume de genul Miss Penalty Messi îi predă coroana lui Miss Penalty Ronaldo…

Un amănunt mi-a scăpat în nebunia de luni seara…Cu ochii pe Portugalia, n-am fost atent la faza care a dus la egalarea spaniolilor din minutul 90… Cică, zice antrenorul Marocului că… “La faza care a dus la acordarea loviturii de colț, mingea a ieșit din teren prin stânga, iar cornerul s-a bătut de pe dreapta. Dacă așa ceva nu e autorizat, atunci putem vorbi despre o eroare colosală”…Acum, sigur că eroarea există…dar până la colosal mai e cale lungă. Regulamentul zice că lovitura de colț se bate de pe partea de unde a ieșit mingea dar nu ni se spune ce se întâmplă dacă arbitrul greșește partea.

Îmi aduc aminte că pe la noi prin județ nemuritorul ”portar al Ardealului”, Rică Pteancu, pe când evolua pe la Mădăras testa vigilența arbitrilor. Iar după o minge trimisă în mălai o repunea direct din brațe…Unii fluierași neatenți mușcau la poantă și lăsau jocul să curgă, alții mai scrupuloși reluau faza cu mingea pusă la colțul ”careului mic”…Cam așa și cu reclamația antrenorului de la Maroc… E ca-n bancul cu e bai, dar nu-i catastrofă!

Lăsând bancurile la o parte, ar trebui sincer să le plângem de milă marocanilor. Sincer, meritau mai mult. Au jucat excelent și cu Spania, au dominat Iranul și au pierdut în prelungiri dintr-un autogol stupid. Iar în meciul cu Portugalia… VAR-ul n-a fost cu ei… Au avut cel puțin un penalty neacordat și au ratat în partea a doua ocazii rarisime. Cum e să domini campioana europeană și fosta campioană a lumii și totuși să pleci acasăăă… Frustrant.

Iar la final am lăsat imaginea surprinsă de camerele TV. După ce arbitrul a fluierat finalul meciului, mijlocașul Nordin Amrabat, legitimat la Leganes, a avut o reacție nervoasă. Marocanul s-a îndreptat către camerele TV și și-a vărsat nervii după decizia luată de arbitrul uzbec Ravshan Irmatov.
“Arbitrajul video este de rahat”! Poftă bună!





ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts