More

    “Mondialu’” din fața televizorului…

    De la ruși vine fotbalul pare a fi hitul verii 2018. Ca să ne jucăm nițel cu titlul unei piese gălăgioase semnate de Bodo și Proconsul… (n.r. De la ruși vine ploaia)… Ei bine, a început Mondialul, prilej pentru noi de a relua o rubrică inventată în GNV acum patru ani pe perioada campionatului din Brazilia.

    ”Ne luăm rămas bun de la Brazilia, de la Mondial și de la această rubrică. Ne întoarcem la ale noastre probleme românești și dacă om fi sănătoși ne reîntâlnim peste patru ani. Sperăm la Moscova și nu în fața televizorului. Apropo … am găsit și o metodă sigură de a ne califica la următorul Mondial. Facem o cerere de alipire la Rusia și-l punem pe Piți selecționer peste noua ”zbornaia”. ”

    Așa încheiam coloana Mondialului de acum patru ani… Între timp, România a mai ratat o calificare. Pe mâna lui Burleanu și mai ales a neamțului Daum… Pe Pitzi l-am exilat pe la arabi, iar la drept vorbind nici dacă ne uneam Naționala cu cea a Rusiei tot nu făceam un lot care să bage în sperieți trupe precum Argentina, Germania, Brazilia ori Franța… Noi din fața televizoarelor ne consolăm că măcar suntem pe drumul cel bun. Cu Contra selecționer suntem campionii amicalelor…

    Cât despre Mondial? Începutul e promițător…Spectacolul din deschidere a fost de 10 cu publicul vibrând la fiecare vers rostit de Robbie Williams. De zici că oamenii ăia au venit la concert conștienți că naționalele Rusiei și Arabiei Saudite o să le strice seara… Mai bine-l puneau pe Robbie după meci… În rest, Ronaldo dințosu ne-a zâmbit larg, Casillas părea parcă afectat că Spania lui a rămas fără selecționer… Cât despre Putin… Nu-l vezi, da-l simți parcă peste tot încă de la prima transmisie. Chiar? A avut cineva curajul să-l huiduie la discurs? Atâta le trebuia rușilor! Infantino nici nu mai contează ce-a zis.

    Pe cine ați paria? Sincer e greu de spus… Unii zic că Brazilia-i favorită, alții că Franța. Da’ să nu uităm de nemți. Mai avem Belgia, Argentina sau Portugalia… Cât despre esticii noștri? Croația ar trebui măcar să iasă din grupă. Polonia la fel… vedem cu sârbii… N-am zis nimic de englezi… Și mai e o dilemă… ne vor lipsi Italia sau Olanda? Avem o lună la dispoziție să răspundem pe rând la toate întrebările…

    P.S. Mondialul se vede la TVR… Baftă celor trei comentatori trimiși în Rusia! S-a reluat și atracția cu ecranul din piață. Numai că acum doi ani la Euro parcă era altceva să stai pe centru așteptând meciurile României sau Ungariei, după caz .

    P.S. 2… Primul rezultat, Rusia-Arabia Saudită: 5-0.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE