More


  “ Mondialu’ ” din fața televizorului…

  - Advertisement -


  Carlos Sanchez a intrat , din păcate pentru el , în istoria fotbalului. E primul jucător eliminat de la un meci al Campionatului Mondial din Rusia. Era doar minutul 3, columbianul a întins brațul pentru a opri un gol ca și făcut…Numai că s-a dictat penalty și eliminare… Cum o fi oare cu dubla sancțiune??? Kagawa a transformat penalty-ul și sud-americanilor le-a dispărut zâmbetul de pe buze… Au egalat ei, 1-1 după o lovitură liberă, dar Japonia a continuat să încânte… La un moment au avut și 80% posesie și, greu de acceptat la ”înălțimea lor” , au marcat cu capul golul victoriei… Iar de acum samuraii par favoriți la ieșirea din grupă.

  În schimb, sud-americanilor nu le priește în Rusia. Doar Uruguay a câștigat, chinuit e drept, primul meci din grupă. În schimb, marile favorite, Argentina și Brazilia, au fost ținute în șah ( haha în țara lui Karpov și Kasparov) de Islanda și Elveția, în vreme ce Peru și Columbia sunt la cota zero…

  Cât despre Anglia…m-am bucurat sincer de victoria lor cu Tunisia. Meritată și venită după două faze de fotbal britanic. Cu centrări , presiune pe careul mic și mingi împinse din apropiere în plasă…Englezii le-au făcut pe toate luni seara…Ratări incredibile, pressing, penalty-uri neacordate… inclusiv i-au readus pe tunisieni în meci după cadoul făcut de Walker.

  Mă bucur să văd că totuși lumea nu s-a întors de tot cu susu-n jos …Și că în Anglia tot fotbalul e REGE. Meciul Anglia –Tunisia a avut peste 18 milioane de privitori în insulă. Și a depășit la audiențe celebra deja nuntă regală din mai… Cât despre belgieni… O victorie logică în fața unei echipe modeste. Să nu uităm că Panama a ajuns la Mondiale după o mare eroare de arbitraj la ultimul meci. Mai mare ca a lui Hațegan în Elveția-Irlanda de Nord… Panamezilor le-a fost acordat golul victoriei cu SUA deși mingea nu a depășit linia porții… VAR-ul era-n vacanță!

  P.S. Pe la noi, CFR Cluj ar urma să joace în preliminariile Ligii Campionilor cu galben-albaștrii de la Malmo. Iar suedezii, sincer, vor fi greu de dovedit. A arătat-o și naționala lor la primul meci de la Mondiale.

  Florin Muresan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img