More


  Simona Halep s-a întors acasă!

  - Advertisement -

  Românii au așteptat-o cu sufletul la gură pe Simona Halep la întoarcerea în țară. Jucătoarea noastră a coborât din aeronava TAROM în jurul orei 17:00, ținând replica trofeului de la Roland Garros 2018.

  Nu e nevoie de un simț al observației prea dezvoltat pentru a observa că replica Cupei Suzanne Lenglen este mult mai mică decât originalul. De ce?

  Fiecare jucătoare care se impune la Roland Garros primește un trofeu de dimensiuni reduse pentru acasă, fiindcă organizatorii nu sunt dispuși sub niciun fel să renunțe la ori-ginal.

  Cupa originală Suzanne Lenglen a fost acordată pentru prima dată în 1979, are 5,3 kg și e din argint masiv. La fel ca originalul, cupa în miniatură pe care Simona Halep a adus-o acasă ieri este din argint masiv, dar mai mică.

  La magazinul oficial al Roland Garros, o replică și mai mică decât cea adusă de Simona Halep, de 7×7 cm, tot din argint masiv, se vinde cu 60 de euro.

  Singurul jucător care a primit o replică la dimensiuni normale a trofeului câștigat la Roland Garros a fost Rafael Nadal, care a câștigat anul trecut pentru a 10-a oară cea mai importantă competiție pe zgură din istorie și a reținut o replică specială a Cupei Muschetarilor.

  Primele declarații
  “Mă bucur că sunteți aici, alături de mine, pentru a ne bucura de trofeu. Nu e el prea mare, dar e foarte important. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă la această performanță, familiei mele și tuturor fanilor. Oriunde mă duc în lume am parte de o atmosferă foarte frumoasă. Cred că sunt jucătoarea care are parte de cei mai mulți suporteri la toate meciurile.

  Sunt bucuroasă că m-am întors cu bine acasă. Acest trofeu este și al meu, și al României. Aici am crescut, aici m-am antrenat și de aici am ajuns campioană la Roland Garros.

  Darren mi-a spus înainte de meci că trebuie să câștig acest trofeu. Primele trei finale au fost tratate altfel. Domnul Țiriac mi-a spus de mult timp că sunt în stare să câștig un trofeu de Grand Slam.

  După meci am dormit doar trei ore. Azi dimineață abia am început să simt tot mai mult bucuria pentru realizarea acestui vis. Acum că vă văd și pe dumneavoastră aici, bucuria e și mai mare”, a declarat Simona Halep.

  Liderul mondial a dat și un sfat foarte prețios: “Acum mă simt împlinită profesional din toate punctele de vedere. Cariera mea nu se oprește aici. Voi merge înainte și voi îndrăzni să visez la mai multe titluri de Grand Slam.

  Singurul lucru pe care aș putea să-l spun e că trebuie să crezi în tine și să nu cedezi niciodată. Am pierdut trei finale, însă n-am cedat și am crezut cu disperare că se poate într-o zi. Sfatul meu pentru toți oamenii este să nu cedeze niciodată.

  Momentul în care s-a cântat imnul a fost foarte emoționant. După ce s-a terminat, organizatorii mi-au spus că nu s-a întâmplat vreodată ca imnul să fie cântat de o arenă întreagă la Roland Garros. Le mulțumesc tuturor pentru căldura pe care mi-au oferit-o.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img