More


  Cupa Aliza, o adevărată sărbătoare a sportului

  =

  An de an micuța localitate Aliza prinde viață odată cu organizarea la mijlocul verii a turneului de fotbal . Un turneu ce adună sute de participanți acasă la inimosul Tudor Barbul… Iar evenimentul a luat amploare și a ajuns acum să semene cu o sărbătoare a satului sau mai degrabă o sărbătoare a sportului, cum îi place antrenorului Tudor Barbul să-i spună…

  Anul trecut, ca o premieră, în organizare , s-a implicat și directorul filialei Satu Mare a Academiei Olimpice, prof. Alexandru Contraș.

  Acesta a pus la dispoziție premii, cupe și diplome, iar pe lângă turneul de fotbal au mai avut loc și un cros și competiții de baschet sau atletism. Dupa reusita de anul trecut, prof. Alexandru Contras a decis sa continue colaborarea si sambata va pune din nou la dispozitia organizatorilor o serie de materiale, cupe, medalii, toate oferite personal si prin intermediul Academiei Olimpice, filiala Satu Mare.

  ”Am decis să ne implicăm și cu Academia Olimpică deoarece evenimentul de la Aliza este unul aparte în lumea sportului sătmărean. Va ramane in calendarul olimpismului. Așteptăm cât mai mulți participanți la competitii”, spune prof. Alexandru Contraș.


  Antrenorul Tudor Barbul s-a arătat încântat de colaborare și speră ca totul să iasă perfect. ” Oamenii vin la Aliza pentru că mereu s-au simțit bine. Nu doar pentru turneul de fotbal ci și pentru că acolo mai avem și un teren de volei, unul de baschet. E multă voie bună și un motiv bun de a ne revedea cei din zonă măcar o dată pe an”, a spus Barbul care a anunțat că și anul acesta participanții vor avea parte de surprize culinare și nu numai…

  Iar pentru ca la Aliza se vorbeste despre sport si olimpism, anul acesta invitatul special e Stefan Rusu , cel mai titrat luptător din Romania.

  Stefan Rusu este laureat cu aur la Olimpiada de la Moscova 1980, cu argint la Montreal 1976 și cu bronz la Los Angeles 1984 si e singurul luptator roman din Hall of Fame .


  “Avem si un stagiu de pregatire la Ardud si Madaras cu peste 100 de luptatori veniti din toata tara. E aici si maestro Stefan Rusu si nu puteam rata ocazia de-al invita la Aliza”, ne-a mai spus Tudor Barbul.

  Cea de-a 8-a ediţie a Cupei Aliza la fotbal a fost fixată în 2018 pentru ziua de sambata, 14 iulie. Deschiderea oficiala va avea loc la ora 10.

  Se anunţă o nouă ediţie de succes, vă amintim că anul trecut s-au strâns peste 600 de persoane. Fii ai sătucului, pasionaţi ai sportului, prieteni, fotbalişti, foşti fotbalişti şi nu numai, cu toţii sunt invitaţi să se unească din nou la sărbătoarea satului Aliza. Competitia e organizata cu sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare, Primariei Ardud, Primariei Terebesti, AJ Lupte, DJST Satu Mare, CS Cetate Ardud – Satu Mare.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img