More


  Lupte greco-romane / Lenard Berei, pe doi la Internaționalele Turciei

  =

  De un sfârșit de săptămână încărcat au avut parte luptătorii sătmăreni. Astfel, Andrei Barbul de la CS Cetate Ardud a participat la Zagreb la Campionatele Mondiale de cadeți.

  Andrei a trecut de primul tur după o victorie în fața unui adversar din SUA, iar apoi în turul următor a pierdut greu în fața unui sportiv din Danemarca. În limitele cat. 80 kg, Andrei Barbul a terminat astfel pe locul 14 din 33 de luptători.

  ”Andrei s-a luptat bine, a avut atitudine și cei din federație s-au declarat mulțumiți de prestația lui. A fost greu mai ales că și danezul e de fapt un sportiv din spațiul ex-sovietic, naturalizat. Am sperat că Andrei va intra în recalificări, dar din păcate nu a fost posibil”, ne-a spus antrenorul Tudor Barbul, prezent și el la Mondiale.

  ”A fost categoria cu cei mai mulți concurenți. O categorie extrem de echilibrată, cu sportivi foarte buni apropiați ca valoare”, a mai spus Barbul.

  Danezul Turpan Ali Alvievich BISULTANOV , cel care l-a învins pe Andrei Barbul , a luat medalia de bronz, în vreme ce aurul i-a revenit armeanului Karen KHACHATRYAN.

  La Turneul Internațional din Turcia , cu sătmăreanul Lenard Berei în lot, delegația României a obținut următoarele rezultate: la feminin – Ștefania Priceputu (50 kg) locul 2, Fodor Denisa (55 kg) locul 3. Greco- romane: Tita Florin (55 kg) locul 3, Ojog Nicu Samuel ( 82 kg) locul 3, Berei Lenard Istvan (130 kg) locul 2.

  ”Un turneu excelent de pregătire. Lenard nu s-a mai luptat în finală deoarece antrenorii de la lot nu au vrut să riște o accidentare gravă. Lenard avea ceva probleme la umăr și așa s-a decis să rămână cu calificarea în finală. Sperăm să fie anul lui și Lenard Berei să ia o medalie importantă”, a încheiat Tudor Barbul.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img