More


  “Mondialu’ ” din fața televizorului…

  =

  Făceam un ban cinstit dacă după rubrica de vineri mergeam să și pariez pe variantele de semifinale propuse la final. Belgia-Franța și Anglia –Croația am scris și cred că în afară de Belgia pe restul europenelor au mers 90% dintre suporteri.

  Ce m-a apucat cu Belgia? Ei bine, n-o să mă dau mai rotund decât sunt, dar a fost așa mai mult subiectivă alegerea …Îmi place generația lor, cu Hazard, Felaini, De Bruyne…Și mai ales Courtois . Belgia a fost în semifinale și în 1986 . Au pierdut finala mică în fața Franței după prelungiri. Acum joacă cu Franța pentru un loc în marea finală. Se vorbește de acea generație a lui Scifo, Gerets, Ceulemans, Claesen și mai ales portarul Pfapff ca fiind de aur! Au făcut spectacol eliminând URSS și Spania și au cedat, 2-0 cu Argentina lui Maradona, în semifinale. Acum însă Belgia pare mai completă și mai plină de vedete…Nu stă doar în Scifo, Ceulemans sau Pfapff…Are Lukaku, Hazard, De Bruyne, Witsel, Kompany, Felaini, Mertens și iar are un portar uriaș, poate cel mai bun din lume la ora asta, Courtois. Așa că Belgia, dacă scapă de Franța, e clar marea favorită la titlu!

  Anglia- Suedia și Franța-Uruguay au fost meciuri în care dacă ai mai și ațipit n-ai pierdut prea mult. Fără Cavani, sud-americanii parcă n-au avut putere să prindă cocoșul galic. De jumulit nici n-a mai încăput vorbă…Anglia și-a pus capul la contribuție și a redus la statutul de echipă mică o Suedie ce, la fel, fără Ibrahimovic te întrebi cum de a ajuns în sferturi.

  Rămâne la final Croația- Rusia…Cine ar fi zis că va fi cel mai palpitant sfert. Putin n-a venit la meci și are ce regreta…Poate cu el în tribună alta era soarta penaltyurilor. Unde mai pui că avea și o companie superbă la lojă. Unde președintele Croației, Kolinda Grabar-Kitarović a făcut spectacol…Și a cam atras atenția camerelor de luat vederi. Rusia , fără a avea jucători la Barca, Real sau Juve, a făcut un Mondial neașteptat de bun. Iar Mama Rusia s-a dovedit a fi până acum o gazdă perfectă. Croația s-a târât spre semifinale. Cam ăsta e termenul potrivit. Modric & co au egalat performanța mai celebrilor Boban & co…De acum probabil că orice rezultat e bonus pentru o țară mică în care nu fotbalul e sportul numărul 1.

  P.S. Începutul meciului Anglia-Suedia s-a suprapus cu eliminarea Simonei Halep de la Wimbledon. Am stat pe Eurosport și parcă a fost greu de privit cum Simona noastră a ratat calificarea după ce a avut 5-2 în decisiv. Plus minge de meci. Ca o constatare…Tribuna a fost aproape plină la Wimbledon, semn că nu toți englezii se uită la fotbal. Iar cei care au fost la acea oră la tenis n-au ținut cu Halep.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img