More


  “Mondialu’ ” din fața televizorului…

  =

  E ultima săptămână a Mondialului. Încă patru meciuri și ne luăm rămas bun de la competiția ce ne-a ținut în fața televizoarelor de la mijlocul lui iunie și de la Mama Rusie.

  Prima semifinală, cea de azi e considerată de fapt de multă lume ca fiind adevărata finală. Franța și Belgia sunt considerate a fi mai bune acum ca Anglia și Croația, dar asta a fost soarta…

  E greu de spus dacă există o favorită. Dacă în finala mică de la Mondialul din 86` francezii s-au impus mai greu decât se așteptau, după prelungiri, acum lucrurile par ușor schimbate. Franța nu mai e ca-n 86` favorită certă… Belgia are avantajul de a fi scos Brazilia, marea favorită a lumii, după un meci solid. Așa că, tot ce putem spera e că vom avea un spectacol total. Dacă s-ar putea terminat după 120 de minute și lovituri de departajare… Ca să stăm cât mai mult la TV.

  Despre Anglia-Croația povestim mâine… Acum m-aș întoarce la o poveste a Mondialului pe care din lipsă de timp și spațiu am tot amânat-o. Un interviu extrem de reușit în gsp.ro realizat de colegul Theodor Jumătate… Trimisul gazetei l-a căutat pe careianul nostru de la Ural, Eric Bicfalvi iar dialogul cu mijlocașul lansat de FC Keizer e mai mult decât interesant.

  ”La 30 de ani, Eric Bicfalvi și-a găsit liniștea la Ural. Tocmai și-a prelungit contactul pe patru ani, până în 2022. “M-aș putea retrage de aici”, spune mijlocașul. Și el, și familia lui, soția și cei doi copii, se simt foarte bine la Ekaterinburg.”

  ”- Eric, când am văzut prima oară orașul, te-am găsit pe un fel de “Zid al Gloriei” al lui Ural. Erai într-o poză în care toți copiii te adorau. Voiau să te atingă, să te îmbrățișeze. Te simți iubit aici?

  – Sunt foarte apreciat. Mă simt iubit. Mai important, și familia se simte bine în Ekaterinburg.”

  Am reprodus doar două scurte pasaje din interviu, unul în care Eric Bicfalvi, așa cum ne așteptam, n-a uitat de unde a plecat…

  “După ce-mi închei cariera, voi investi în copiii din Carei. Sunt oameni cu bani, dar nu le pasă de fotbal, deși o investiție lunară nu i-ar durea. În plus, cât timp administrația nu dorește ca fotbalul să crească, n-ai cum să faci ceva. Poate când termin eu, să fiu lăsat” Eric Bicfalvi.

  Să dea Domnu` așa să fie, Eric… Careienii și nu numai ei pot fi mândri de tine. Un om modest, așezat care și-a găsit liniștea tocmai în Rusia. Și mai e și marea vedetă la Ekateringburg.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img