More


  Naţionala Croaţiei a donat toţi banii câştigaţi la Campionatul Mondial copiilor defavorizaţi

  =

  Echipa condusă de Zlatko Dalic a avut un parcurs impresionant până în finala turneului, dar au fost înfrânţi de selecţionata “cocoşilor” cu scorul de 4-2.

  În întregime, turneul a fost un real succes pentru naţiunea cu aproximativ 4 milioane de locuitori, deoarece au reuşit să ajungă în premieră într-un meci, pe plan internaţional, cu trofeul pe masă.

  Fiind a doua echipă din 32 de participante în Rusia, “Blazers” au primit 21 de milioane lire sterline, conform informaţiilor. Cei 22 de jucători croaţi, fiind exclus Nikola Kalinic, dar şi staff-ul tehnic, au ales să doneze banii şi bonusurile pentru copiii defavorizaţi, oferindu-le şansa de a călători. Este un gest fantastic demn de respect al echipei croate, deoarece nu multe naţiuni fac acelaşi lucru.

  “Echipa naţională a donat banii primiţi pentru participarea la Cupa Mondială 2018 unei fundaţii pentru copii. Această fundaţie plăteşte excursii pentru copiii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Naţionala Croaţiei este alături de popor şi face tot ce poate să îl ajute, mai presus de victorii. Toţi copiii Croaţiei vor putea să meargă la mare măcar 7 zile. Este puţinul pe care putem să îl facem pentru cei aflaţi la nevoie”, este mesajul emoţionant al selecţionerului croat, postat pe pagina de Facebook. Antrenorul croat deplânge situaţia din sistemul de sănătate din ţară, dar şi criza din sistemul educaţional. A transmis un mesaj dur politicienilor, pe care ii acuză că au dus ţara în criză: “Croaţia a fost dusă în abisul mizeriei”.

  Pentru jucătorii englezi a devenit deja o tradiţie să îşi doneze banii câştigaţi în meciurile pentru echipa naţională. Au strâns 5 milioane de lire sterline până acum pentru mai multe iniţiative şi proiecte. Totul a început în anul 2007 şi de atunci suma a crescut imens. “Three Lions” a avut câştiguri impresionante şi la acest turneu final, deoarece au ajuns până în finala mică, pierdută totuşi împotriva “dracilor roşii” în frunte cu Eden Hazard cu scorul de 2-0.

  Chiar şi aşa, gesturile de mândrie ale croaţilor şi englezilor nu se pot vedea la toate naţiunile. Starul francez al celor de la PSG, atacantul Kylian Mbappe, conduce la doar 19 ani o organizaţie de caritate care oferă sprijin sportiv copiilor cu dizabilităţi. Totodată, tânărul nu a donat numai pentru organizaţia sa, Premiers de Cordee, iar după fiecare meci trimitea banii pentru un proiect de caritate diferit de fiecare dată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img