More


  Un nou raliu VTM la Luna Șes; spectacol garantat!

  =

  ACR Sucursala Satu Mare şi CS A-K Rider’s Satu Mare cu sprijinul Primăriei Negreşti Oaş si a Consiliului Judeţean Satu Mare organizează, sub egida FIA, “CUPA LUNA ŞES – VITEZA PE TRASEU MONTAN – 2018”.

  Ajunsă la a 5-a ediție, competiția contează ca prima etapa din Campionatul Internaţional ACR de VTM.
  Raliul va avea loc sâmbătă, 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta Luna-Șes) adică pe ”Micul Transfăgărășan” al Oașului așa cum e considerată locația de către organizatori.

  Prima ediţie a acestui eveniment sportiv şi cultural a fost o revenire după 15 de ani a competiţiei istorice Viteza pe Traseu Montan (VTM) în Judeţul Satu Mare organizate ani la rând la Huta Certeze -Sâmbra Oilor. Întrucât acea primă ediţie a fost un real succes, iar condiţiile actuale definesc în continuare o SUPERIORITATE NETA în favoarea zonei “Luna Şes – Negreşti Oaş”, concursul îşi propune impunerea Judeţului Satu Mare pe harta motorsportului naţional cu caracter permanent.


  Competiţie VTM destinată concurenţilor debutanţi şi avansaţi, cu manşe cronometrate, desfăşurată conform regulamentelor F.I.A. / A.C.R. pentru competiţiile de viteză pe traseu montan, cu participarea a cca 30 de concurenţi de nivel naţional. În cadrul concursului piloţii vor avea de parcurs traseul bine stabilit şi securizat, de dificultate medie, în lungime de 2,8 km, cu o diferenţă de nivel de 255m între start şi sosire. Concursul va fi format din 5 urcări, din care 4 cronometrate.

  Competiţia a fost inclusă în calendarul Campionatului Internaţional ACR de Viteză pe Traseu Montan 2018 ca prima etapă şi se adresează piloţilor debutanţi şi avansaţi, toţi licentiaţi, care vor concura doar cu maşini (autoturisme) pregătite.

  ”VTM Luna Şes are avizele de la autorităţi şi este SINGURUL eveniment recunoscut de ACR (Autoritate Sportivă Naţională – reprezentant FIA în România) pentru data de 14.07.2018! …….. “Legal race” – din toate punctele de vedere !!! Echipa RIDER’S vă aşteaptă cu arbitri cu experienţă bine pregătiţi!!!” se menționează în comunicatul remis de organizatori.

  Așadar, iubitorii sporturilor cu motor sunt așteptați sâmbătă pe superbul traseu de la Luna Șes la un nou spectacol oferit de piloții înscriși în competiție.

  Florin Mureşan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img