More


  11 tineri sătmăreni sprijiniți prin proiectul MOL de promovare a talentelor

  =

  MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 13-a ediții a programului MOL de promovare a talentelor.

  – În urma propunerilor juriilor de specialitate ale programului, 526 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de peste 560.000 de lei
  – În cadrul celor 13 ediții ale programului, între anii 2006-2018, au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.780.000 de lei, pentru 2.186 de tineri sportivi și artiști.

  Peste jumătate din proiectele susținute la această ediție obțin finanțare pentru prima dată: 103 proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte. Majoritatea tinerilor sportivi și artiști finanțați la această ediție a programului au rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel la înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu la șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa la scrimă, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș la tenis de masă, Tămîrjan Róbert la triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac la pian.

  “Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului în acest an a asigurat creșterea cu 35% a numărului tinerilor finanțați și susținerea mai accentuată a celor cu rezultate deosebite. Prezența noastră în planul formării generațiilor de campioni ai României este continuă și constantă de 13 ani, fiind susținută de juriile de specialitate ale programului. Performanțele tinerilor, precum și capacitatea lor de a accesa programul nostru și alte fonduri existente, ne conving în fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finanțare”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.

  La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 465 de proiecte, prin care 1.059 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.100.000 de lei. Alocarea fondului de 562.500 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 282 de proiecte prin care obțin finanțare 526 de tineri talentați.

  În domeniul artelor au fost selectate 70 de proiecte susținute cu 203.866 de lei, iar la categoria sport au fost alese 170 de proiecte care au obținut în total suma de 218.634 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 140.000 lei a fost împărțită între 42 proiecte.

  „Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie, și prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său. Ca la orice competiție, respectarea regulilor demonstrează comportamentul în spirit de fair play al participanților, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finanțării de peste 10.000 de lei, depășirea termenului de înscriere – duce la descalificare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

  11 tineri sătmăreni printre beneficiarii proiectului

  Așa cum ne-am obișnuit în ultimii ani, tinerii sătmăreni se află pe lista celor care primesc finanțare prin proiect. Iar în 2018 avem 11 tineri sportivi și artiști din Satu Mare ce se regăsesc pe lista celor finanțați.

  Din Satu Mare au obținut finanțare:
  Bartincki Attila – karate
  Stier Alexa Dorottya – pian
  Tătăran Amalia Alexandra- scrimă
  Voropciuc Maria Izabela – pian
  Surducan Tudor Florin- scrimă
  Mácska Ádám Patrik – scrimă
  Ianoș Oroian Alex Eugen – scrimă
  Szilágyi Balázs – scrimă
  Potroviță Sergiu – karate
  Knecht Patrik – karate
  Vass Cristopher – karate  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img