More


  Bronz la Europene pentru Lenard Berei

  =

  Luptătorul sătmărean Lenard Berei şi-a demonstrat încă o dată valoarea, reuşind să cucerească o nouă medalie europeană.

  Campionatul European de juniori (U20) la lupte se desfăşoară în această perioadă la Roma. Judeţul Satu Mare a avut un singur reprezentant pe saltele în capitala Italiei. El este Lenard Berei, un sportiv descoperit şi crescut de maestrul Tudor Barbul de la CS Satu Mare – Cetate Ardud. Ajuns acum la CSA Steaua, Lenard Berei a luptat luni şi marţi la cea mai grea categorie, cea de 130 de kilograme. În calificări, sătmăreanul l-a învins categoric pe austriacul Stefan Bernhard Huster, scor 8-0. A urmat sfertul de finală în care, după câteva decizii controversate ale arbitrilor, neamţul Franz Richeter s-a impus cu 5-4. Ajuns la repeşaj, Lenard Berei n-a stat la discuţii cu Oleksandr Yevdokimov (Ucraina) şi l-a bătut cu 9-0. Sătmăreanul s-a calificat în lupta pentru bronz unde a dat piept cu gigantul Beka Makaridze (Georgia). După un start în care georgianul părea de neatins, Berei şi-a găsit stăpânirea de sine şi, după 3-0, cu un procedeu inedit a făcut 7-0, pentru ca lupta să se încheie sec cu 8-0.

  ”Cred că tot sportul sătmărean ar trebui să se bucure de această performanţă. Am avut, am şi voi avea încredere în acest băiat minunat. A demonstrat încă o dată că performanţa se face cu multă muncă şi sudoare”, a declarat mentorul său, Tudor Barbul.

  Amintim că în anul 2014 a devenit vicecampion la cadeţi. Un an mai târziu, Lenard Berei cucerea bronzul la aceeaşi competiţie. La prima participare la juniori, în 2016, sătmăreanul s-a clasat pe un onorabil loc 5. Anul trecut s-a întors acasă cu o preţioasă medalie de bronz, iar acum şi-a demonstrat din nou valoarea urcând din nou pe podiumul european.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img