More


  Burleanu vrea să schimbe numărul echipelor din Liga 1

  =

  Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a anunţat că forul de la “Casa Fotbalului” nu va accepta propunerea şefului LPF, Gino Iorgulescu, cel care dorea să micşoreze numărul echipelor din Liga 1 Betano. Din contră, conducătorul federaţiei vrea ca din 2020 să mărească componenţa primei divizii, urmând a fi 16 formaţii.

  “În primul rând trebuie să-l conving pe preşedintele LPF că varianta cu 12 echipe e una proastă. Noi ca federaţie avem o poziţie fermă, nu vom accepta o reducere a numărului de echipe şi vom încerca să facem tot posibilul pentru o creştere a numărului de echipe. Cred că într-un orizont de timp, poate 2020, Liga I poate să crească la un număr de 16 echipe. Vom avea cele trei stadioane în Bucureşti care vor fi gata şi alte două investiţii la Arad şi la Sibiu. Şi până la final de an şi Târgu Jiu va fi gata.

  Eu cred că şi domnul Gino Iorgulescu consideră că numărul de 14 echipe este unul optim, dar în următorii ani va trebui să creştem. De ce? Pentru că simţi deja o presiune din partea echipelor susţinute de suporteri, din oraşele mari, care au şi infrastructură să evolueze pe prima scenă a fotbalului românesc”, a declarat Burleanu.

  Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a anunţat mai demult că ar dori ca în Liga 1 să fie doar 12 echipe, sugestia venind şi din partea deţinătorilor tv.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img