More


  Cine întreţine financiar „războaiele” fratricide din România?

  =

  De la Revoluţia din Decembrie ’89 n-am mai asistat la atâtea “războaie” fratricide (“Războaie, care se desfăşoară între membrii aceleiaşi naţiuni” – Dex – n.a.) vehemente, soldate cu victime omeneşti, la care sunt nevoiţi să participe toţi cei care se ocupă în principal de marile probleme ale ţării. Interesantă mai e şi Democraţia aceasta din zilele noastre! Parlamentul şi Executivul trebuie să gestioneze unele situaţii de criză, în timp ce unii „războinici” nu vor să înţeleagă faptul că rezolvarea unor probleme stringente este necesară pentru majoritatea poporului român. De pildă, rectificarea bugetară … Unii întreţin tot felul de „războaie” personale, sub umbrela „anticorupţiei” şi a cuvântului „penal”, numai de dragul de a-şi atinge scopurile lor meschine, dar mai ales pentru a discredita anumite personalităţi politice din România.

  Curios rămâne faptul că avem de-a face, se pare, cu imixtiuni externe venite din partea unor personaje ciudate, cu bani, care susţin şi întreţin războaiele fratricide din România. Strategiile de dezvoltare ale României sunt uneori lăsate deoparte pentru că războaiele nelegitime, pentru preluarea în mod forţat a Puterii, conturbă viaţa politică şi economică a celor care au menirea de a lua decizii viabile pentru dezvoltarea României. Abilităţile războinice ale acestor personaje îndoielnice, care iniţiază starea conflictuală pe tărâmul vieţii politice şi sociale, sunt foarte bine ticluite de creatorii de „ambuscade” politice. Politicienii, care duc un război defensiv, trebuie să aloce timp suplimentar şi pentru pregătirea unor combatanţi, care să dejoace cu maximă operativitate schemele de luptă ofensive ale aşa-zisului „stat paralel”.

  Cine întreţine financiar războaiele fratricide din România? Răspunsul la această întrebare ar trebui să fie oferit românilor, cât mai repede cu putinţă, înainte de viitoarele campanii electorale. Nu de alta, dar alegătorii ar putea vota atunci „în cunoştinţă de cauză”. La noi, după alegerile locale şi parlamentare, se poate constata că nu a fost sistată campania electorală, care continuă ilegal sub forma acestor războaie politice ostentative, arogante şi defăimătoare. Nici într-o ţară din est, fostă comunistă, nu s-au derulat atâtea lupte fratricide întreţinute de bănuitele „forţe oculte”. Or fi sau nu „forţe oculte”, care susţin anumite deziderate, posibil profitabile dacă ar fi preluată Puterea? Cine sunt aceşti oameni „oculţi” cu influenţă, din afara ţării? În ceea ce priveşte dezvoltarea economică a României ne-au întrecut multe ţări din est, deşi perspectivele noastre industriale erau mult mai bune în urmă cu 28 de ani. Nimeni nu este tras la socoteală în zilele noastre pentru „pierderile de război şi colaterale” imaginate de regizorii străini, care în cârdăşie cu trădătorii din România au distrus industria românească şi, implicit, i-au determinat pe cei mai buni meseriaşi şi specialişti români să plece în străinătate.

  Ilegalităţile aferente acestor războaie fratricide se ţin lanţ, unele sunt sau par fără niciun sens, iar altele sunt ridicole şi depăşesc sistemul de organizare democratic din România. Răufăcătorii stau în spatele „fronturilor”, iar la „înaintare” sunt îndemnate să participe tot felul de personaje-marionetă, special pregătite, care n-au milă şi teamă de nimeni, nici măcar de forţele de ordine sau de Justiţia din ţara noastră. Cum e posibil ca, într-o ţară democratică, dialogul politic, conciliant, inteligent şi bine argumentat cu soluţii viabile, să fie înlocuit cu circul mediatic, proteste de stradă interminabile, „huiduieli” politice suburbane şi atitudini puerile? Ce fel de politicieni democraţi falşi au creat profitorii din spatele cortinelor economice şi politice ? Exclusivismul lor, incendiar şi sângeros, ne aduce aminte de faimoasele Dictaturi. Critici, critici, dar care sunt „soluţiile tale” pe care doreşti să le iniţiezi în urma acestor „războaie” democratice ?

  Auzi, domnule, unii politicieni au ajuns să-şi pregătească partidele lor pentru a putea lupta în aceste „războaie” iniţiate pe toate „fronturile” vieţii sociale şi politice, probabil, de nişte parveniţi necunoscuţi. Trist este faptul că nimeni nu-i demască şi nu le aplanează acţiunile ilegale derulate în spaţiul public. Oamenii bănuiesc, iar unii chiar ştiu cine sunt „finanţatorii” războaielor fratricide, conform zicalei:”Nu ştie bărbatu’…ce ştie satul!”. Să nu uităm că după un război sau după o Revoluţie… apare un duşman şi mai de temut, pe care-l cheamă… Profitorul.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img