More


  Debut excelent pentru Darius Torok Brândușan la Europenele de la Riga

  =

  Campionatul European de șah juniori (sub 18 ani) a luat startul luni la Riga, capitala Letoniei. Darius Torok-Brândușan de la CS Voința Satu Mare a debutat cu un succes la categoria băieți 8 ani.
  În prima rundă, din totalul de 9, sătmăreanul născut în anul 2010 s-a impus cu piesele albe în 15 mutări. Adversar l-a avut pe francezul Costa Ewen.

  Darius este favorit 11 al acestui concurs. De menționat că principalul favorit, elvețianul Udipi Kala Kishan, a pierdut în prima rundă cu Ivanov Andrey (Macedonia). Darius îl va întâlni în runda a doua pe Hasanli Ziya (Azerbaidjan, favorit 34).

  Campionatul European de juniori sub 18 ani de la Riga reunește 1.074 de șahiști reprezentând 48 de națiuni europene. Categoria de băieți 8 ani se bucură de prezența a 77 de șahiști.

  Darius Torok-Brândușan este pregătit la CS Voința Satu Mare de maestrul FIDE Ciprian Muntean. S-a calificat la Europeanul de la Riga după ce a devenit campionul României în luna aprilie la șah clasic 8 ani. Se aduc mulțumiri Consiliului Județean Satu Mare pentru susținerea acordată.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img